Veckobrev v 40

Hej alla

Hallpokalen
Nu har vi äntligen fått den! Pokalen som visar att vi är de som har ordning på skor och jackor i vår hall.

image

 

 

Idag har alla elever fått med sig ett papper hem. Det är Skolinspektionen som genomför en enkät för skolår 1-6. Läs mer om detta på rektorsbloggen. https://steningehojden.wordpress.com/2016/09/28/heja-er-foraldrar-pa-hojden/

I klassen har vi startat en stjärnjakt. Detta är för att motivera eleverna att vara lugna och tysta och ge varandra arbetsro i klassrummet. Varje lektion kan ge upp till tre stjärnor. Jag hoppas att detta ska hjälpa oss att få arbetsro. Vid 20 stjärnor ska vi göra något roligt. Elevernas förslag är ha bio, fri lek eller gå till skogen.

I måndags var vi iväg till Sigtuna och simmade. Barnen övade på både bröstsim och ryggsim. Vilka hejare de har blivit på att simma! 🙂

Klassen har fått sin nya mattebok 2A. Det vi först har övat på är klockan och det blev på en gång lite trixit och svårt för flera. Nu skulle vi öva på hela klockan – alla olika klockslag. Det kom även in lite digital klocka.

I svenska har vi idag övat på vokalerna och då lyssnat och jämfört långa och korta vokaler. (glas – glass, vas – vass, gratis – grattis)

Nu har hela klassen haft sina utvecklingssamtal så här om dagen gjorde barnen nya bakgrunder på sina paddor där deras egna mål tydligt syns!
Bakgrunden ska inte bytas ut!

Nästa vecka kommer det bli både en läsläxa och en matteläxa hem på onsdag. Båda ska vara färdiga på tisdagen veckan efter. Matteläxan kommer att vara på iPaden och den är individuell. Här får barnen repetera och öva vidare på det var och en just behöver! 🙂

Onsdagen den 5/10 ska skolans alla lärare iväg på studiebesök. Denna dag slutar eleverna 13.30!

v.40:

måndag: idrott

tisdag: Musik, läsuppdraget tillbaka (kap 3),

onsdag: Idrott, Nytt läsuppdrag, slutar 13.30

torsdag:

fredag:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *