Veckobrev v 41

Så var även denna vecka slut och den har precis som alla andra veckor varit väldigt innehållsrik och vi övar o lär oss hela tiden 🙂

Jag påminner om enkäten från Skolinspektionen som ni behöver fylla i och slutdatum är 21 oktober.

Nästa vecka är det peppvecka! Det innebär att vi kommer att arbeta med att vara positiva. Vi kommer att prata mycket om vad som händer om vi fokuserar på det POSITIVA och på vad vi KAN göra, istället för att tänka tvärtom.
Vad tror du blir skillnaden att försöka använda positiva ord när du pratar?

Varje dag ser vi en film/bild och diskuterar om detta samt gör olika övningar. Varje inlägg publiceras dagen innan, det gör att du kan förbereda dig om du vill (se länken) http://peppveckan.se/infor-peppveckan/
På torsdag 13 oktober är det äntligen Giraffdagen. Dagen börjar som vanligt 8:10 och sedan går vi tillsammans ut. F1 + årskurs 4 och även årskurs 3 + 6 går en promenad till Rävsta camping medan 2+5 har aktiviteter i sina faddergrupper på skolan.
Första gruppen som är vid campingen äter lunch (korv med bröd) och promenerar sen tillbaka till skolan.
Den andra gruppen (alltså vi) promenerar till campingen senare och äter lunch när de kommer fram. Första gruppen har då aktiviteter vid skolan fram till att skoldagen är slut.
Skoldagen slutar ca 13:30.

Som vid andra utflykter är det bra att ta med sittunderlag, vattenflaska, frukt, varm dryck och om man vill en godsak (tex EN bulle eller kaka, ej godis!) Och tänk på kläder efter väder!

I klassen har vi ju haft stjärnjakt och klassen har samlat stjärnor…. Nu i dag så fick vi ihop 21 stjärnor så nu var det dags för en belöning. Den här gången blev det en film och lite popcorn. Filmen heter ”Khumba” som handlar om en zebra som inte är riktigt som alla andra. Blev så klart ett bra diskussionsunderlag då vi efteråt pratade om hur vi ska vara mot varandra, alla är unika, grupptryck och mycket om värdegrunden.

Hela skolan har under veckan också startat ett arbete kring stoppljus.
Vore jättebra om ni ber era barn berätta om vad det är och vad det innebär.
Vi har börjat prata om den röda – att känna av när man blir arg, irriterad och då veta hur man kan/ska reagera.

Kom ihåg läsuppdraget som den här veckan är kapitel 4 i Diamantjakten.

Nästa vecka:
Måndag: IDROTT (utomhus)
Tisdag: Musik
Onsdag: IDROTT
Torsdag: Giraffdag
Fredag: Tidspromenad
Trevlig helg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *