Veckobrev v 48

Hej
Tänk vad tiden går fort, nu är det redan december och första advent har redan varit. Med december månad kommer flera härliga traditioner så som Nobel, Lucia och julpyssel. Skolans gemensamma pysseldag sker tisdagen den 20/12. Till dess önskar vi få in toarullar. Mer information om dagen kommer.

Eleverna har denna vecka färdigställt sina uppfinningsförslag som de arbetat med i sina faddergrupper. Idag fredag har eleverna fått rösta bland de bidrag som Nobelkommittén noggrant valt ut. Vinnaren kommer att presenteras på Nobeldagen.

Som ni sett och säkert även märkt så har vi startat en Decemberutmaning som innefattar läsning. Påminn varandra om vikten av att läsa, all form av läsning är bra. Gör läsningen till ett dagligt inslag och passa på och koppla av och njut. Vi på lågstadiet har fått ett läsbingo – lite likt det vi hade under läslovet.

I svenska har vi arbetat mycket med substantiv den här veckan. Saker, platser, djur, växter eller personer som man kan sätta en. ett eller flera framför.
En ramsa för att lättare komma ihåg:
”Substantiv är namn på ting,
såsom klocka, boll och ring!”

I matematik håller vi på att räkna addition och subtraktion med ental och tiotal. Jag ser att subtraktion är klurigare för eleverna att räkna så det kommer vi behöva satsa lite på.

I NTA har vi byggt vågar, ställt hypoteser, vägt olika saker och använt begreppen – våg, jämvikt, lättare än, tyngre än och lika tungt:


Här kommer månadsinformation från Cecilia  https://steningehojden.wordpress.com/2016/12/01/manadsinfo-pa-hojden-5/

Nästa vecka:
Måndag: Idrott
Tisdag:  Musik, ta med läsuppdraget – NOMP ska var klart
Onsdag: Idrott, nytt läsuppdrag och NOMP-uppdrag
Torsdag: Bild
Fredag: Dans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *