Veckobrev v 3

Hej igen alla härliga människor!!

I tisdags slog vi upp portarna till ännu en spännande och lärorik termin på Höjden.
All personal hade en gemensam planeringsdag på måndagen och vi kunde konstatera att vi har en väldigt bra arbetsplats och skola med många positiva barn och vuxna.

Vi hoppas att ni har läst många intressanta och spännande böcker under december (och kanske fortsatt även i januari). Måndag den 30 januari kommer vi att ha en storsamling där vi får lyssna på några bokrecensioner samt att utlottning ska ske till alla som har lämnat in sitt läsprotokoll. Kom ihåg att lämna in det under nästa vecka om du inte redan har gjort det så att du har chans att vinna fina priser!

Under vecka 5 kommer verksamheten på skolan se lite annorlunda ut då det kommer vara elevledda samtal. Vi kommer att ha samtal torsdag 2 februari och fredag den 3 februari. Vi kommer att ha olika aktiviteter de olika dagarna och den dagen som man inte har samtal kommer man att åka till Pinbackshallen och åka skridskor. (mer information kommer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har börjat förbereda elevernas samtal. Alla har utvärderat sina mål som de har nu och även börjat fundera framåt vad de är som de behöver träna mera på och vad de vill arbeta med. Vi pratar mycket om att man inte bara kan skriva ”det har gått bra” utan man behöver också skriva en motivering.

 

Under den här första veckan har vi arbetat med programmering och tittat på ett par program ur serien ”programmera mera” från UR. Där berättar de om vad programmering är och varför vi behöver lära oss om det i skolan. Vi har också laddat ner olika appar som har med programmering att göra.
Vi lever i en digitaliserad värld och för barn idag är den digitala världen självklar. För att förstå att  det är en värld skapad av oss människor, och för att få barn att vara kritiska producenter och medvetna  konsumenter, krävs kunskap om programmering.” (från programmera meras hemsida)

Det har varit ett härligt lov men det är också härligt att vara tillbaka.
Nu laddar vi för våra samtal och jag hoppas att ni ser fram emot dom lika mycket som vi.

Nästa vecka:
Måndag: Idrott
Tisdag Musik – ta med läsuppdraget
Onsdag: Idrott
Torsdag: Bild
Fredag: veckans stjärna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *