Veckobrev v 6

Ännu en härlig vecka avklarad.

Jag får började med att be om ursäkt för att det har blivit lite tokigt med läsuppdraget. Igår torsdag fick de i alla fall ett nytt kapitel i läseboken kap 17 Gavinis guld. Den ska lämnas tillbaka på tisdag 14/2. Nu är det ordning på fröken igen!! 🙂

Svenska: Vi har hunnit skriva härliga beskrivande texter i Deckarschema. Det gick ut på att man skulle utifrån texten ”detektivbyrån” skulle välja ut en eller två karaktärer som man ska beskriva. Nästa utmaning blir att sedan rita den karaktären utifrån sin beskrivning.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I matematiken lär vi oss om tredimensionella geometriska figurer och lär oss namnen på dom – kub, cylinder, rätblock.

Vi hade en fantastisk dag på Naturskolan då fokus var rymden. De hade ordnat med solen och visade de tre närmaste planeterna nedskalat som gjorde att man kanske i alla fall får en liten förståelse för hur stor faktiskt universum är.
De ordnade med en rymdresa där vi fick åka med i ett rymdskepp till och från jorden – månen.
Efter lunch fick vi också sätta på en sele som gjorde att man fick känslan av lite tyngdlöshet avslutat med experiment med att få en heliumballong att sväva i luften – inte för tung och inte för lätt.

I SO har vi påbörjat ett arbete med dinosaurier och att skriva en faktatext. Först började vi att prata om skillnaden mellan fakta och en åsikt:

 

 

 

 

 

 

 

Sedan fick man en lärkompis som man tillsammans med ska skriva en faktatext om en av fyra olika dinaurier. Som hjälp fick man denna checklista för att veta vilken typ av fakta som ska vara med:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en trevlig helg nu!

Nästa vecka v 6
Måndag: Idrott
Tisdag: Musik – ta med läsuppdraget
Onsdag: Idrott – nytt läsuppdrag
Torsdag:
Fredag: reflektera över veckan som gått

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *