Veckobrev inför vecka 14

Information till vecka 14

Idag har vi invigt biblioteket och det känns kanon att vara igång! Nu hoppas vi att alla elever kan få till flera mysiga lässtunder under kommande vecka 🌟

Från och med vecka 14 börjar vi på Höjden med utomhusidrott. Det betyder att alla behöver tänka på kläder efter väder!

Nästa vecka på torsdag kommer ett antal nya elever att börja hos oss här på Steningehöjdens skola och en ny kollega. Den här veckan har vi haft besök av dom. Ett väldigt positivt besök och nu är vi ivriga att få hit våra nya vänner! =)

I SO har vårat arbete med historien fortsatt och vi är på stenåldern och alla har byggt upp två hus i MineCraft med syftet att förklarar skillnader och likheter med hus från stenåldern och hus byggda idag.
Alla har verkligen varit fantastiskt duktiga och har byggt upp jättefina hus och har verkligen visat på en förståelse och ett lärande.
Den här veckan har alla fått redovisa och förklara sina likheter och skillnader. Alla har byggt på olika sätt och alla har verkligen tänkt på detaljer.
Vår förmåga som vi ska träna på den här veckan är ”att redovisa”.
Alla är väldigt delaktiga och ställer härliga frågor till varandra.

I matematiken har vi nu arbetat klart med matematikboken 2A och kommer nästa vecka att börja med nya matteboken 2B – det betyder att alla får hem sin bok. Alla sidor är inte gjorda i boken och alla får naturligtvis göra de sidor de vill hemma. Det vi har gjort sista perioden har varit symmetri, asymmetri och vi har också kommit in på enkel multiplikation.

I svenska skriver vi faktatexter om flyttfåglar.
Det är väldigt intressant och de lär sig flera nya saker. De får också ta del av varandras texter som gör att man måste tänka vad man skriver och hur – alla måste förstå det man har skrivit.

I dag fredag skulle vi ha börjat med teater. Vi kommer ha teater i halvklass och kommer ha det fram till sommaren. Det är kulturskolan som kommer hit och har dessa lektioner. Barnen tycker att det är jättespännande. Tyvärr blev teaterläraren sjuk idag så vi får börja nästa vecka i stället.

En ny sak till som vi har börjat med nu är att alla elever har fått egna nya IUP-mappar (Individuella Utvecklings Plan). Dessa mappar innehåller checklistor i svenska och matematik med övningar att träna på för att nå sina egna uppsatta mål som vi kom överens om på utvecklingssamtalet. Alla ska vara medvetna om vilka ål de har för att veta var de är på väg och det här ska vara en hjälp på vägen.

Nästa vecka:
Måndag – IDROTT, utomhus
Tisdag – Musik – ta med läsuppdraget
Onsdag – IDROTT, utomhus
Torsdag – Bild
Fredag – Teater/programmering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *