Veckobrev inför v 18

Veckorna rusar fram och vi firar Valborg i helgen och på måndag är det 1 maj då skolan är stängd eftersom det är en helgdag.

Alla har fått en uppgift till sitt läsuppdrag denna vecka och uppgiften ligger i showbie-läsuppdrag.
Jag önskar att alla är med och läser tillsammans med era barn och frågar frågor kring det dom läser. Det är inte alla gånger som det är så lätt att förstå texten och förstå det man läser. En hjälp till att öka förståelsen är att få frågor när an läser.

Alla har även NOMP uppdrag som ska var klart till tisdag.

I bilden och NO har vi fortsatt arbetet med fjärilarna på olika sätt. Dels har de fått en bild att måla av i olika steg och dels använda sig av pasta för att visa på de olika stadierna som fjärilen genomgår…

17 maj är det höjdareftermiddag, vi välkomnar alla föräldrar och alla andra som är nyfikna mellan kl. 15:00-17:00.

Snart är det dax för Naturskolan igen.
Tisdagen den 9 maj ska vi till Näsudden och ha en dag utomhus. Vi ska ha en dag om hur människor har levt på olika sätt under olika tider historiskt sätt.

Vi arbetar med hela klassen och mycket att vi ska hitta vänner och olika sätt att leka på och därför har vi rastkompisar varje rast vid kl 9:30.
På torsdagar och fredagar så äter vi lunch senare med de äldre eleverna (ta med frukt denna dag). Dom här två dagarna får dom inte spela fotboll utan leka med andra saker. Många i klassen tycker att det har varit jobbigt och väldigt tråkigt men det vi ser är att de faktiskt leker fantastiskt bra och att de hittar andra att leka med som vi ser som positivt.

Nästa vecka 18
Måndag – stängt 1 maj
Tisdag: Musik – läsuppdrag + NOMP klart
Onsdag: Idrott – nytt läsuppdrag + nytt NOMP (Linda borta – Ia är på plats)
Torsdag: Minecraft (redovisa hur man har byggt upp dubbelt och hälften) (Linda borta – Ia är på plats)
Fredag: Teater

Här kommer en liten kluring som ni kan lösa tillsammans hemma och skriva svar på här nere som en kommentar:
I en buss åker 18 personer. Vid en hållplats stiger en tant och en farbror och fyra barn av bussen. Hur många personer är kvar på bussen?

 

3 reaktion på “Veckobrev inför v 18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *