Veckobrev

Hej

Börjar med bilder från vår underbara dag på Naturskolan – titta tillsammans med era barn och låt dom få berätta vad vi gjorde:

[slideshow_deploy id=’3017’]

 

Vi är inne i en period där vi förbereder oss inför våra utvecklingssamtal som äger rum tisdag o onsdag v. 37 – tider finns i tidigare veckobrev här på bloggen. Vi kommer att ha samtalen i andra rum än våra klassrum för att verksamheten ska fungera så bra som möjligt.
Den dagen man har sitt samtal kommer man vara i klassrummet hela den dagen och arbeta med ”jag i samhället”. Samtalen kommer hållas i ”kontoret” och biblioteket – ligger precis vid klassrummet.

Den andra dagen när man inte har samtal är man i en av fyra grupper (får man veta den dagen) textilslöjd, träslöjd, musik eller idrott – då följer man en pedagog som har både rörelse och lite annat – alla med tema trafik!

Eftersom vi har samtal och skoljoggen nästa vecka så bestämde vi i klassen idag att vi har läsuppdraget i två veckor – alltså läser vi kapitel 1 till 19 september.

Idag hade vi storsamling i matsalen för hela skolan där alla klasser visade något de gjort utifrån värdegrundsarbetet vi arbetat med under de första veckorna.
Vi i åk 3 berättade om våra hjärträd som vi har gjort.

Nu på torsdag den 14 september kl 12:15 är det dags för Skoljoggen!
Vi inleder med en gemensam uppvärmning till musik på Skolgården och sedan går vi klassvis ner till startplatsen.
Varvet som vi ska springa ser du på kartan och är ca 1 km långt. Samtliga klasser kommer ha promenerat eller sprungit varvet innan loppet, men med hjälp av kartan kan du på egen hand träna ännu mer i förväg. 

För varje varv du springer får du sätta en legobit på klassens legoplatta. Legobitarna samlas du till klassen och det kommer att delas ut pris till den klass som samlat flest legobitar. Det kommer även lottas ut pris bland de eleverna som springer 5 eller fler varv.
Kom ombytt redan på morgonen då det inte finns möjlighet för skolans alla elever att byta om samtidigt. Duscha får du göra hemma denna dag.
Du kan bli törstig en sån här dag. Ta med vattenflaska.
Skoljoggen håller på en timme och skoldagen slutar efter det!

Vi hoppas på en fin dag i löpspåret!

Nu när hösten närmar sig med regn o rusk så vill vi nämna att barnen får lämna eventuella paraplyer hemma, det kan hända tråkiga olyckor med metallpinnar osv.

Här kommer ett meddelande från skolfotografen:

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka v 37:
Måndag: IDROTT
Tisdag SAMTAL
Onsdag: SAMTAL
Torsdag Skoljoggen
Fredag Dans

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *