Veckobrev v.38

Hej

Tack alla som kom till era barns samtal – fantastiskt att höra era barn berätta om sitt lärande och om hur medvetna de är om sina styrkor men också vad de behöver lägga fokus på och jobba med under den här terminen.

Skoljoggen blev en fantastisk eftermiddag. Alla gjorde en jätteinsats och kämpade jättebra.
Gabriel var absolut den som sprang längst med sina 10 varv = 1 mil på en timme. Vi hade också tre stycken – Amanda, Sham och Natanael som sprang 8 varv sen många som slog sina egna rekord och sprang fler varv än förra året.

”Alla med” – projektet inledde veckan. Projektet är ett samarbete mellan skolan och kommunens elevhälsoenhet. Syftet är att främja ett trevligt klimat och bemötande i skolan. Våra elevrådsrepresentanter är först ut att få vara ambassadörer och får då utbildning i hur vi ska vara och uppträda.

Det passar jättebra att vi har det här projektet nu då flera i klassen har svårt att veta hur man är mot varandra och kan teoretiskt veta men i praktiken göra tvärtemot.
Jag jobbar jättemycket med att alla ska känna sig trygga och kommer vara väldigt tydlig med det – kan vara så att ni får mail hem om det är något ni behöver veta.

Vi har pratat om hur man ska uppträda i trafiken och olika trafikmärken, både som gångtrafikant och som cyklist. Vi har använt oss av en serie på ur.se som heter Gatsmart, där vi alltid pratar och diskuterar kring ett område först sen tittar vi på en film och efter det följer vi upp med en diskussion.
De har fått berätta om sin väg till skolan och rita upp den.

I matematiken har de nu fått sin nya bok 3A. Vi började med att vi tittade igenom boken för att se vad vi har framför oss. Det är multiplikation, längder, problemlösning, algoritmer och geometriska former mm.
Det vi också tittade på är vilka mål och förmågor som boken kommer ta upp.

I temat pratade vi idag om vad som ingår i vårat samhälle och vad ett samhälle är. Vi har fått många förslag på vad som finns och vad som behövs.
Nu kommer fortsättning att bli att bygga upp egna samhällen i MineCraft.

Nästa vecka:
Måndag Idrott (utomhus)
Tisdag:
Onsdag: ingen idrott
Torsdag: Bild
Fredag: Dans

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *