Veckobrev v. 43-44

Hej alla oj vad veckorna flyger förbi och nästa vecka är det redan höstlov.

I svenska har eleverna skrivit färdigt två kapitel i sina trollkarlsböcker. Vi kan se stora framsteg i elevernas texter då de använder fler beskrivande ord och utvecklar sina texter på ett fantastiskt sätt.

Under den här veckan har fokus legat mycket på FN och barns rättigheter. Alla gjorde filmen, som ni såg i inlägget igår, på ett fantastiskt sätt. Alla hjälptes åt att skriva manus, redigera och dela upp roller.
På storsamlingen visade alla upp olika delar från deras arbete kring FN och barns rättigheter.

I matematiken gjorde vi ett test för att se lite vilka områden jag behöver fokusera på. Det ser bra ut – vi behöver träna mer på räknehändelser. Sätta ord på olika tal – eller kunna lösa en räknehändelser från ord till matematik och olika tal. En uppgift var att skriva en räknehändelse från talet 12-7=5. Klura gärna på det hemma och skriv olika förslag som kommentar här nere.

Nästa vecka v 44
LOV
Det finns ett erbjudande från Midgårdsbadet om simskola:

Vecka 45
Måndag: Idrott
Tisdag: Musik NOMP + läsuppdrag
Onsdag: Slöjd Idrott
Torsdag:
Fredag:

Under vecka 44 utmanar jag alla i klassen att gå in på sidan
jagharläst.se
och registrera så många utmaningar du bara kan under höstlovsveckan.
Ni skriver in mitt namn och mail (Linda, Linda.gustafsson@edu.sigtuna.se) längst ner så registrerar jag alla uppdrag – kan vara så att det kan löna sig….

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *