Veckobrev v 47

Hej alla!

Den här veckan har vi tränat på att skriva läslogg. Vi har tittat på berättelsen The Fantastic Flying Book of Mr. Morris Lessmore. Barnen hade i uppgift att efter filmen skriva ner sina tankar om filmen i sin egna läslogg. I en den är det tänkt att barnen skriver ner sina tankar och funderingar och övar på att göra reflektioner om berättelsen.

Vid ett senare tillfälle fick barnen titta på filmen en gång till och denna gång enskilt med hörlurar. Efteråt fick de början på meningar då jag ville att de skulle välja minst tre börjor och skriva om filmen. Många intressanta och bra frågor och funderingar. Vi ska fortsätta nästa vecka och då är det bra med läsloggen för att komma ihåg sina tankar.

i matematiken fortsätter jag utmana och nu med uppställningar subtraktion när man måsta växla tiotal. Ställ upp talet 62-27 och be ditt barn förklara…. En annan utmaning är räknehändelse och ett ex på det kan vara en sådan här fråga: ”En banan kostar 3 kr. En glassbåt kostar 12 kr mer. A Vad kostar en banan? B Vad kostar en glassbåt? Hur mycket kostar både bananen och glassbåten tillsammans? Det är enkelt att missa en sådan detalj som står i texten ”12 kr mer” c då blir resten av uträkning inte rätt.

i varje klassrum finns nu en timetimer för att hjälpa oss att hålla koll på hur mycket tid som är kvar av lektionen/passet eller aktiviteten.


 

Nästa vecka:
Måndag: Idrott
Tisdag: Musik + läsuppdrag + NOMP
Onsdag: Slöjd och Idrott
Torsdag: Bild
Fredag: SO + dans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *