Veckobrev v 50 – 51

Hello – snart jul…

Här arbetar alla på för fullt. Alla ska slutföra sina julberättelser och skriva trollkarlsboken, skriva i sina läsloggar och klura på den digitala klockan.

Vi tycker att vi ser en förbättring i klassrummet med mer lugn och mer fokus på rätt saker – utmaningen nu är att komma tillbaka till det här direkt sen efter ledigheten och att alla känner glädje att komma till skolan.

Vi har under veckan skrivit den roliga julberättelsen och vi har också låtit en kompis återkoppla för att hjälpa och stötta upp i skrivandet. Det är en utmaning och något vi behöver göra många gånger. Det ger otroligt mycket att få läsa någon annans text och få hjälpa med innehållet. precis lika mycket som det hjälper att någon har läst sin egen text så man kan få stöttning i den.
Alla får gärna skriva färdigt sina berättelser hemma under helgen. Under måndagen kommer vi att läsa upp våra julberättelser för varandra.

Idag har alla fått träffa sina nya fadderbarn från förskoleklass.
På tisdag ska vi ju ha julpyssel och då ska man i sin faddergrupp gå till tre olika stationer och julpyssla. Idag fick alla grupper titta på kartor över skolan och läsa om de olika stationerna som finns att välja mellan.

 

Nästa vecka v. 51 
Måndag – Idrott
Tisdag PYSSELDAG (skoldagen är slut kl 13:30)
Onsdag: Idrott och slöjd
Torsdag 8:10 1 10:45JULAVSLUTNING

I början av terminen kommer vi att åka skridskor så ni vet redan nu… Önska i julklapp eller låna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *