Veckobrev v 5

Jag har varit hemma och vabbat ett par dagar men arbetet i klassrummet har fungerat finfint tack vare alla elever och Ia som gör att det flyter på galant.

I matematiken håller vi på med multiplikation och division – räknar dessa samtidigt så vi lär oss att de hör ihop och att man kan kontrollräkna att det blir rätt med det andra räknesättet. Till exempel 6/2=3 – 3×2=6.
Vi hade en uppgift med poängjakt där man dels skulle hitta ett ord som är värt 100 poäng. Dels ta två maträtter eller två namn och räkna ut poäng och jämföra.  Denna övning ledde till väldigt mycket huvudräkning och att hitta olika strategier för att addera många tal.
Alla i klassen behöver träna på multiplikationstabellerna och fingerfemman. Under fliken matematik finns sånger till tabellerna som man med fördel kan lyssna till många gånger.
Det finns också en sida där det finns många bra övningar i olika räknesätt och textuppgifter: intensivträna digitalt – gå dit och träna!

I svenska skriver vi olika texter och når på så sätt de olika skrivreglerna. Hur stavas ord? Hur lång är en mening? När ska jag använda vilket tecken?
Vi kommer arbeta mer ingående med faktatexter på olika sätt.
När vi ska söka information för att få fram fakta så kommer vi samtidigt att prata om källkritik och hur och var man letar efter fakta.

På rektorsbloggen hittar ni viktig information till alla vårdnadshavare på höjden, här kan du läs det.

Vi vill passa på att påminna om terminens första uppdrag, både i matte och svenska, som ska vara klart till tisdag. Matteuppdraget finns på NOMP och läsuppdraget svenskan kap 14.

På torsdag ska vi simma igen.
Då är det viktigt att komma ihåg badkläder och handduk.

Vill passa på att påminna er om terminens föreläsning av Daniel Mendoza tisdagen den 13/2 kl: 17.30-19.00. Daniel kommer att ha fokus på Värdegrundsfrågor och pratar mycket om att sprida snällhet. Boka in kvällen och kom vettja, detta gör vi självklart något bra av tillsammans med era barn som också får träffa honom.
Daniels arbete och vårt eget arbete med Alla med kommer passa som handen i handsken!!!!!

Påminner också om studiedagen den 21/3, fritids är öppet men ingen skolverksamhet.

Nästa vecka v 6
Måndag – Idrott + Alla med
Tisdag – Musik NOMP och läsuppdrag
Onsdag – INGEN idrott
Torsdag – SIMMA
Fredag Dans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *