Veckobrev v. 4

Hej!

Så var det dags för helg igen, helt otroligt så snabbt veckorna går! Och varje dag i skolan är fylld med många tillfällen att öva, träna och lära sig nya och ibland rätt svåra saker.

From tisdag lägger vi till ett nytt uppdrag, det är läskondition fast på engelska och instruktioner finns i Showbie under fliken Läskondition engelska där alla läser in och övar varje vecka ⭐️

Sv – vi har övat på egennamn och att namn stavas med stor eller ibland liten bokstav. I SO och NO övar vi för fullt på att sammanfatta fakta vi tagit del av med egna ord.

Eng – vi har arbetat färdigt med ch 7 och det blev tydligt att vi behöver öva mer på engelskans är, hon/han, hans/hennes och höga tal. Några tog bild ur boken så de kan öva hemma så passa på att prata lite engelska ibland hemma och förhör tal mellan 0-100.

Vi har börjat med ch 8 också.

SO – vi har gett oss in på en resa i jordens inre för att få veta vad som händer där, vad kontinetalplattor är och hur deras rörelser påverkar jordytan och vilka krafter som förändrar jordytan här utanför. Det är verkligen spännande och barnen har många frågor och funderingar ⭐️

För att veta vad vi ska lära oss under lektioner och för att vi lärare ska veta hur det gått använder vi oss ibland av Exittickets, vi tittar på dem i början av lektionerna och sedan svarar barnen på dem i slutet av lektionerna. Här är två exempel vi använt oss av i geografi:

 

NO – vi lär oss om vattnets kretslopp och reningsverk. Vi såg även ett av Evas funkarprogram om väder och då lärde vi oss många spännande saker.

Här är en länk till ett formulär som ni behöver fylla i om praoplats för era barn.

Samtalstider:

 

Viktig info om idrotten en tid framöver:

 

Nästa vecka

Måndag: förhör på veckans ord och nya + ny text till nästa vecka läggs in i Showbie.

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.30-15.20. Text att läsa in på engelska i Showbie läggs ut, spela in idag, öva hela veckan och läs in igen på måndag – vi har läst in texten om man vill/behöver lyssna.

Onsdag: bild/musik. Peder ska ha lektion.

Torsdag: Peder ska ha lektion.

Fredag:

Vi önskar er en toppenfin helg,

Anna och Helena!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *