Veckobrev v. 5

Hej!

Vilken vecka, fylld med nya saker vi övar och lär oss – heja åk 4 ⭐️ Till exempel var det väldigt roligt att höra er läsa på engelska i Showbie, ni är redan jätteduktiga så nu ska vi finslipa uttal och fylla på ordförrådet så vi blir ännu bättre ⭐️🍀🦒

Vi passar på att påminna om länken i förra veckobrevet där ni ska fylla i gällande prao under samtalsdagarna så vi vet var alla barn är, det är hittills 4 stycken som svarat.

Finns det fler Alfonsböcker där hemma som vi kan få låna så skulle vi bli jätteglada ☺️

Veckans arbete

Sv – vi har övat på skiljetecken . ! ? och alfabetisk ordning.

Eng – vi har arbetat klart med ch 8 och även gjort round up för de senaste fyra kapitlen. Till varje kapitel övar vi läsförståelse, att prata engelska och att skriva på engelska. Fokus i detta kapitel var på frågeorden what, where, who.  Om du känner att du vill öva mer hemma så kan du alltid gå in på Övningsmästaren.

SO – vi befinner oss inne i jorden och denna vecka har vi lärt oss mer om jordbävningar och vulkaner, väldigt engagerade elever med kloka och roliga frågor och tankar ⭐️ Tänk att flygtrafiken i Europa påverkades av vulkanen på Island 2010 …

NO – arbetet med vattnets kretslopp har fortsatt och tillsammans med Peder har vi fått experimentera lite och ställa hypotes – spännande!

 

Nästa vecka

Måndag: förhör veckans ord och text ska vara inläst i Showbie + nya ord och ny text till nästa vecka läggs ut.

Tisdag: slöjd, engelskan ska vara inläst och ny text kommer ut i Showbie, studiestöd 14.30-15.20.

Onsdag: bild/musik.

Torsdag:

Fredag:

Vi önskar er en fin helg,

Helena o Anna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *