Veckobrev v. 11

Hej!

Så var det återigen dags för fredag, vi hinner knappt starta veckan innan det är dags att ta helg! O vilket avslut på veckan, vi har haft fantastisk flitiga och engagerade elever de senaste dagarna när vi arbetat med faktatexter och vykort från landskap – stort heja ⭐️🍀🦒 Det känns bra också att vi till veckan kommer vara två stycken på heltid i klassen för på måndag är jag tillbaka på 100 %.

På tisdag ska klassen simma kl. 13-14 och då kan det vara bra med en frukt eller smörgås att äta innan eller efter, det tar på krafterna att simma. Om ni vill hämta era barn på plats vid Sigtuna simhall eller att de tar sig hem på egen hand går det bra men ni behöver meddela oss innan, annars får de följa med tillbaka till skolan.

Påminn era barn om att läsa in svenska och engelska i Showbie varje vecka, både innan de övat och sedan när de övat hela veckan. Lyssna gärna på era barn också och kom med små tips och glada hejarop ☺️

Veckans arbete

Sv – vi tar oss fram i boken Fågeltjuvarna och har denna vecka pratat lite om textkopplingar och funderat på vad vi skulle göra om vi var med om samma sak som Kajsa i boken. Alla har övat på talstreck, synonymer och vissa har hunnit börja med klassificering också. Gruppvis har vi återkopplat på andra gruppens faktatext och i par eller tre och tre har alla börjat med egna faktatexter om ett hitte på-djur, det ska bli roligt att ta del av allas texter och djur ☺️

Eng – veckans kapitel har handlat om instrument och vi har övat på att ställa frågan om du kan spela och även svarat ja eller nej på det. Vi gör round up för att till veckan göra progress test där vi ser om/vad vi lärt oss i de fyra senaste kapitlen.

SO – alla har fått ett landskap tilldelat sig för att lära sig mer om, så smidigt att vi är just 25 i klassen ☺️ För att kunna skriva ett faktafyllt vykort från sitt landskap började vi med att fylla i en stencil med olika geografibegrepp (vi fick tänka landskap istället för land/länder) och nu är vi i full gång att formulera en spännande text som ska locka till våra landskap där vi övar både på form och innehåll av text ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – arbetet med väder, vind och vattnets kretslopp håller på att knytas ihop. Vi har tittat på hur vädret rör sig över Sverige, skrivit om en vattenmolekyls dag och övat på instuderingsfrågor till testet nästa vecka. 

Matte – avsnittet med tabeller har avslutats och nu övar vi på medelvärde.

 

Nästa vecka

Måndag: förhör veckans ord, ny text i Showbie för att öva läskondition under veckan. Nytt Alla meduppdrag är att ta eget ansvar ⭐️

Tisdag: slöjd, simning – se info ovan, studiestöd 14.30-15.20.

Onsdag: bild/musik, prov landskap, städer och sjöar.

Torsdag: se flipp till engelska, ny engelsk text i Showbie att öva under veckan (vi har bytt dag för engelskan så det är torsdag-onsdag som gäller för engelskatexten nu), test NO väder och vind. Det blir även ett Ma-test på tabeller och medelvärde.

21/3 är den egentliga dagen att rocka sockan så vill man har man olika strumpor även idag 🧦💞

Fredag: Fredagsfinal med tema Rocka sockan – vi har udda sockor för att hylla olikheter och slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter, 21/3 har FN utsett till världsdagen för down syndrom 🧦

⭐️ Vi önskar er en fin helg ⭐️

 

 

 

En reaktion på “Veckobrev v. 11

  1. Wow vad härligt att läsa Anna och Helena Grymt med dig på 100% igen Anna!
    Bra kobbat av er alla
    Trevlig helg rektor Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *