Veckobrev v. 15

Hej!

Så var det dags för påsklov, tiden bokstavligen rusar fram 🐣 vi hoppas att ni alla får en härlig vecka med mycket vila och godis kanske så ses vi pigga, utvilade och glada efter lovet!

Här är ett Påskbingo ni kan fylla i hemma under lovet, antingen ritar du på bilden i kamerarullen/bilder eller lägger den i book creator Språkvärld för att kryssa ⭐️

Denna vecka har vi också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Klicka här för att läsa brevet!

 

Veckans arbete

Sv – vi har läst ut Fågeltjuvarna och sammanfattat boken gemensamt med hjälp av ett berättelseschema. Slutprodukten av det hela blir en personbeskrivning och en recension eller snarare sammanfattning i form av en artikel som vi också hunnit börja med.

Under veckan har vi även jobbat med påsksagorna, det skrivs, återkopplas, förbättras, läses in och skapas qr-koder – heja alla ⭐️ Alla övar på att skriva sammanfattande, mellan raderna, och det kan ni hjälpa till att öva hemma genom att prata i korta drag om saker ni gjort, hur dagen varit osv. för att få känsla av vad som är viktigt och hur det kan formuleras.

Eng – vid bananbordet läste vi dialog på engelska, kapitel 15 och berättade var olika saker var på en bild för att öva prepositioner och att prata engelska med hela meningar. På stationerna övar vi läs- och ordförståelse och grammatik. Ch 16 handlar om vad hemmets rum och möbler heter så nu har vi satt ihop tidigare kunskap med detta, att kunna fråga och prata om vad det är för rum, hur det är möblerat, vilka färger olika saker har och hur de är placerade – så mycket vi lärt oss och övar på ⭐️

SO – äntligen har vi på riktigt hoppat in i vikingatiden och det är så spännande ⭐️ Vi började med att titta på vår PP så vi vet vad vi ska lära oss och sedan tittade vi på bilder från istiden till vikingatiden och funderade på vad vi kan se och om något finns kvar här hos oss. Eftersom julkalendern för några år sedan handlade om vår historia såg vi första avsnittet från Tusen år till julafton.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alla var otroligt engagerade i den här uppgiften och det var spännande att upptäcka alla detaljer på bilderna. Att en tappad yxa i vattnet kunde dyka upp långt senare när någon gräver och att ett skelett från en mammut begravts under jorden för att sedan hamna på ett museum i vår tid gav härliga diskussioner ⭐️

Matte – multiplikation övas flitigt och det är viktigt att kunna det för att sedan ta sig vidare till division som också introducerats i veckan, division med rest. Noopur spelade multiplikationsstress i veckan och det kan era barn visa er hemma, det ni behöver är en kortlek och sedan kan det nivåanpassas precis som ni önskar ⭐️

 

Veckan efter lovet

Måndag: Annandag påsk, lediga! 

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.30-15.20. Nya ord och svensk text i Showbie att läsa in idag, öva under veckan och läsa in på söndag igen. Nytt Alla meduppdrag är att prata om känslor ⭐️

Onsdag: bild/musik, idrott.

Torsdag: ny engelsk text i Showbie att läsa in idag, öva under veckan och läsa in igen på onsdag.

Fredag: Fredagsfinal med tema Rosa 💞

 

⭐️ Vi önskar er en fin helg och ett härligt lov ⭐️

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *