Veckobrev v. 36

 Hej!

Veckan började med buller och bång på Naturskolan som på många sätt var en härlig dag med många saker att lära sig ⭐️ 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi vill tacka för ett härligt föräldramöte där vi upplevde att positiv energi och glädje var de två ledorden 💞 Tyvärr hann vi inte med alla frågor på vårt finfina hjul men vi lägger med det här så kan ni tänka/diskutera hemma eller om ni möter andra föräldrar – ofta står vi inför samma utmaningar som blev tydligt på mötet och då kanske ni kan hitta lösningar och idéer hos och med varandra.

Om du/ni inte kunde vara med på mötet eller inte hann göra klart er present till ert barn så önskar vi att ni gör det hemma så alla har en hälsning att kunna titta på vid tillfälle, en fin påminnelse om att vi alla kämpar och går igenom olika saker för att nå dit vi vill. De barn som tittade på sin hälsning var oerhört glada och några ville gärna visa rektorn som kom förbi och tittade själv flera gånger 💞

För att arbeta med temat i så många ämnen så möjligt har Jessica ploggat med eleverna denna vecka och det blev en megasuccé – heja alla ⭐️ Vi tittade på bilder innan lektionen om hur våra hav ser ut med plast och skräp, det var verkligen inte en vacker syn och barnen hade många frågor och tankar. Så här mycket skräp hittades under onsdagens idrottspass:

Nu hoppas vi verkligen att framtiden börjar med var och en av oss där vi inte skräpar ner, påminner andra om det och att vi kan hjälpa naturen och oss själva genom att ta upp skräp vi ser – vi kan alla vara planeträddare 🦸‍♀️⭐️🦸‍♂️

Sv/SO/NO – förutom arbetet med samtalen har vi kombinerat svenska med NO och SO. Efter dagen med Naturskolan arbetade vi i grupper med olika frågor som skulle besvaras och då övade vi på att få med olika begrepp i texten och att formulera hela och varierande meningar. I SO har vi läst om medeltidens början och sammanfattade texten med egna ord och gjorde en exitticket. Vi hann även läsa om gårdar och hur livet var där, på kort tid har vi hittat saker som förändrats från vikingatiden men även saker vi känner igen här hos oss ⭐️

Eng – vi har arbetat vidare med Owl babies där vi övat både på att tala och skriva engelska. Så här mycket lärde vi oss om ugglor från sagan:

Ma – vi har övat på = och ≠, samband mellan de olika räknesätten och olika uträkningar i addition. Att skutta på tallinjen var ganska svårt så vi kommer fokusera på algoritm/uppställning när huvudräkning inte räcker till.

 

De som var på mötet igår fyllde i vilken tid ni önskade för samtal så ni andra behöver titta vad som finns kvar och maila, det kan tänkas att någon önskar samma tid och då är det först till kvarn som gäller.

Till samtalet kan ni fundera över detta:

Nästa vecka

Måndag: nytt alla med-uppdrag som är att få någon att prata lite mer 💞 Idrott ute.

Tisdag: samtal för halva gruppen, alla slutar efter att vi ätit lunch.

Onsdag: ej ombytt idrott.

Torsdag:

Fredag: fredagsfinal med sportfredag 🤾‍♀️🤾‍♂️🤼‍♀️⛷

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *