Veckobrev v. 37

Hej!

Så var det fredag igen med sport som final på denna vecka, härligt att gå omkring i träningskläder en dag ☺️

Under veckan har klassen hittat en ny favorit, att animera i keynote! Och som det har animerats och skapats, så roligt att se engagemang och koncentration hos precis alla 💞 Vår första rektor var på besök och fick så klart ta del av detta och tyckte det var ett utmärkt sätt att presentera olika saker och provade själv ☺️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sv – nu har vi läst och sammanfattat klart om Petite och det är en bra bok att återkomma till när vi pratar om medeltiden. Äntligen är vi igång med vårt Alfonstema och starten blev att ta reda på info om Alfons ”mamma” Gunilla Bergström och skriva kort fakta ihop med en animerad bild av Alfons.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De flesta har hittat en bok att läsa på morgonen och vill man så går det fint att ta med bok hemifrån!

Eng – i små grupper presenterade alla This is me och vi har sammanfattat Owl babies med hjälp av orden first, then och at last. Klurigt på engelska men vi har hjälpts åt och vi lär oss många nya ord ⭐️ Även ugglorna blev animerade och till det ska alla skriva en kort text om syskonen Sarah, Percy och Bill och och även läsa in.

Matte – full fokus på algoritmer i addition och subtraktion som börjar sitta ordentligt nu, heja alla ⭐️ Vi har hunnit med två små test också på det vi hittills övat så vi vet vad vi ska fortsätta med. Vi har lärt oss lite om hur miniräknaren fungerar och provat räkna med hjälp av den och även gått igenom överslagsräkning och snabbt repeterat större och mindre, be ditt barn förklara krokodilens munnar > <. Alla NOMPAR på bra, där finns förutom uppdrag varje vecka många uppgifter att öva på även hemma. 

SO – så intressant med historia och vi är uppslukade av medeltiden och allt som händer! I veckan har vi läst om hur viktig kristendomen var och hur mycket som finns kvar än idag. Vi skrev fem snabba fakta om Heliga Birgitta efter att ha sett Historiepoliserna. 

Vi lärde oss hur Birger Jarl gjorde för att börja forma landet Sverige och hann se om Sveriges historia med Martin Timell och Dick Harrison, så mycket spännande ⭐️

NO – I måndags började vi med kemi. Vi har fått en stor NTA-låda skickad till oss fylld med kemiexperiment som vi ska ägna stor del av hösten åt. Vi startade med att associera om vad kemi är och kom fram till kloka saker som blandningar, medicin, explosioner, vita rockar, skyddsglasögon och provrör. Sedan kände vi på ett vitt ämne och pratade om att ett av sätten att identifiera kemiska ämnen är med hjälp av våra sinnen, känsel, lukt, syn, men att man bör undvika att smaka.

Nästa vecka

Måndag: ingen idrott pga samtal kl. 12-19. Nytt alla med-uppdrag är att göra en aktivitet där så många som möjligt är med 💞

Tisdag: slöjd, fotografering efter lunch!

Onsdag: ingen musik, Anna borta på förmiddagen, idrott ute, vi testar ett fyspass utomhus som är enkelt att genomföra på fritiden med familj och vänner! Utifrån just dina förutsättningar får du träna kondition, styrka, koordination och balans!

Torsdag:

Fredag: fredagsfinal med ut- och intema ⭐️

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

En reaktion på “Veckobrev v. 37

  1. Heja er 🙂
    Vilka fina höjdare ni presenterar här ovan! Kul att se er i den skepnaden.
    Animering i Keynote får nog även den här rektorn komma upp och titta på 🙂
    Ha en fin helg!
    Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *