Matte – Nomp

Varje vecka ger vi eleverna matematikuppdrag i appen Nomp. Uppdragen döps efter veckonummer och ofta efter vilken färdighet som tränas, tar ca 30-40 min att göra. Hittills har vi övat på positionssystem, tallinjer, addition, subtraktion och multiplikation. Nomp möjliggör också att vi kan individanpassa om någon behöver träna något specifikt, vilket är toppen!

För att få matematisk förståelse och flyt, t ex med huvudräkning, gäller det att öva, öva och öva och då är Nomp fantastiskt. I skolan jobbar eleverna i Nomp när de kommer in efter rast, när andra uppgifter är klara och kortare stunder på mattelektionerna. Det varierar dock hur väl de använder dessa små stunder till att ”nompa”. Vi ser i statistiken att det är allt ifrån 4 min till ett par timmar.

Nu är vi inne på uppdrag v 39 och vi vill att samtliga elever ska jobba på och bli klara, helst denna veckan, men några kan behöva några dagar till nästa vecka. Eleverna får uppdragen vartefter de blir klara med föregående veckas uppdrag, så om ditt barn har uppdrag v 37 finns det ytterligare två som måste bli klara. Be ditt barn visa dig hur det ligger till i Nomp och peppa och heja på!

2 reaktion på “Matte – Nomp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *