Veckobrev v. 49

Hej!

En vecka där vi fokuserat på personlig pepp och bra affirmationer går mot sitt slut, ert uppdrag hemma över helgen blir att titta på vad era barn valt under veckan och även sätta upp några favoriter för er att använda och peppa varandra med. Skriv i kommentarer här nedanför vilka ni väljer så kan vi se om det finns några favoriter och även påminna varandra här i skolan ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

På tisdag är det simning så kom ihåg allt du behöver till det, rekommenderar även ett lås för att kunna låsa in allt. På måndag slutar åk 5 kl. 13.10 pga att idrottsläraren är i simhallen och vi är på annat möte.

En allmän påminnelse om att vi bara använder våra egna saker och är rädda om dem, andras och skolans saker. I veckan har nämligen ett badmintonracket gått sönder på idrotten när åk 5 hade idrott och en personlig stressboll i klassrummet. Snälla prata om detta hemma och vad det innebär för enskilda personer när sånt här händer och även hur det drabbar skola och samhälle om pengar ska läggas på sånt här.

Sv – veckans ljud är sj-ljudet och det har övats i massor i veckans uppdrag förutom här i klassrummet. Vi fortsätter med vår julsaga och stort fokus är att använda sambandsord för att få härligt flyt i texten, lurigt för många så det får vi öva vidare på till våren.

 

Vilka fina miljöbeskrivningar vi fick ta del av i uppdraget till Månfågel – heja er ⭐️

Eng – vi har tittat och lyssnat på sånger och sagor till temat jul på British Council och gjort uppgifter till, dessutom har alla beskrivit fyra sekvensbilder på engelska och skrivit en dialog. Dialogen ska spelas in i clips och vara klar på måndag. 

Matte – Vi har fortsatt att räkna med bråk och decimaltal och även jobbat med problemlösning i addition och subtraktion. Vi märker att det är klurigt att få flyt i strategier för huvudräkning.

SO – förutom att vi lärt oss lite om Alfred Nobel så har vi läst vidare om kristendomen och svarat på frågor, vi har även hunnit hoppa in i judendomen – nu går det undan!

Vi har tur att få prova ne.se och deras läromedel fram till årsskiftet så vi har skapat en liten kurs om religion där som finns i Teams där ni har tillgång till både texter, filmer och små quiz – väldigt bra material ⭐️
Tänk vilken utveckling från de tryckta uppslagsverken som var vanligt förekommande i svenska hem förut, nästan i klass med Google va 😉

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – I tisdags gjorde vi vårt sista försök med våra fem okända ämnen och det var värmetestet. Det krävdes ganska mycket tålamod att hålla lågan vid liv och undersöka lite av varje ämne för att se resultat. Alla lyckades vi inte med, men några smälte, bytte färg och luktade bränt. Nästa vecka kommer vi lista ut vilka ämnena varit som vi arbetat med under stor del av hösten.

Bild – snögubbarna i grodperspektiv börjar bli klara och det är väldigt fina och härliga bilder ⭐️

 

Idrott nästa vecka

Film om hur man använder livboj:

Nästa vecka

Måndag: ingen idrott pga. simning – klassen slutar kl. 13.10, inga nya uppdrag denna termin – vi återkommer med nya efter lovet ⭐️

Tisdag: simning och slöjd. Ta gärna med en frukt/smörgås/yoghurt för att äta efter simningen. Vi samlas som vanligt och tar bussen till Midgårdsvallen kl. 8.23.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: Månfågel är nu utläst så det blir inga fler uppdrag till den, nya uppdrag kommer efter jullovet.

Fredag: luciafirande för skolan i idrottshallen.

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

4 reaktion på “Veckobrev v. 49

 1. Toppenbra, och kul med simning.
  Här hemma peppar vi med favoriterna enligt cleo ’jag är modig’, ’jag kan göra svåra saker’ och ’jag lär mig av mina misstag’ (alla gör ju fel någon gång och det är ju helt okej ❤️).
  Trevlig helg!

 2. Halloj, här hemma peppar vi varandra med ” vi klara av allt, bara med lite tålamod och inre anamma så kommer man fram till mål”, ”Du ska aldrig säga det är omöjligt förän du har provat ett antal gånger”.

  Riktigt bra övning!

  • Heja!
   Ja vi behöver lite pepp, till oss själva och från andra för att ta oss framåt. Våga oss ut ur vår comfort zone som vi pratar om i klassrummet ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *