Veckobrev v. 5

Hej!

Vi vill börja med att tacka för härliga och positiva samtal, samtal som flöt på fint och ni höll alla tiden väldigt bra – heja ⭐️ Det är ofta vi pratar om arbetsro i, för och med gruppen och vi jobbar ständigt med det, nu hörde vi många barn och föräldrar som pratar om lärande, att ni ständigt utvecklas och lär er och det tycker vi är väldigt roligt att höra, att även ni märker skillnad. Som vi ofta skriver så gör vi mycket varje vecka och det verkar löna sig ⭐️

På torsdag är det dags för vintervandring med Naturskolan och vi får en extra vuxen med oss, Alexanders pappa följer med och det tackar vi för 🍀 Dagen kommer spenderas utomhus och vi kommer gå en del, kläder efter väder alltså! Vi får med oss korv och bröd från skolan och om du vill fylla på med något hemifrån går det fint och vi får i vanlig ordning ta med en godsak och givetvis varm choklad. Ta med en tom burk att förvara dina korvar från skolan i och en stor vattenflaska rekommenderas!

Sv – denna vecka har det varit fokus på adjektiv och vi har även jobbat med slutuppgiften till Solhjärtats hemlighet som ska lämnas in i Showbie svenska.

Eng – Under samtalsdagarna var det fokus på engelska i klassrummet och det var lyxigt att få jobba med det i halvklass en hel dag. De allra flesta är färdiga med sin text, har återkopplat/förbättrat och även gjort sin presentation som ska vara klar nästa fredag – toppen ⭐️

SO – denna vecka har vi inte hunnit med någon religion men däremot har vi uppmärksammat Förintelsens minnesdag, vi tittade på berättelser från överlevande från ur.se. Klassen visar stort intresse samtidigt som det så klart är väldigt svårt att ta till sig och förstå vad som faktiskt hände, det är det ju även för oss vuxna. Redan när vi läste om judendom kom tankar och frågor om detta ämne upp.

Matte – klassen räknar vidare i boken med tiondelar, hundradelar, längd och även problemlösning. Vi märker att det kan vara svårt att plocka ut vad frågan är i ett problemlösningstal så vi behöver öva vidare på begrepp, vad de frågar efter och vilket räknesätt som ska användas.

Teknik – för att jobba vidare med arbetet med rörliga djur börjar vi med att läsa och lära oss om de fem enkla maskinerna och vi gjorde en fördjupning av den användbara kilen. Vi påminner om att ta med ursköljd tetrapack.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag: idrott, round up engelska inför progress test.

Nytt Alla med-uppdrag är att våga prova ⭐️

Tisdag: slöjd och studiestöd för de som bestämt eller behöver ta igen pga. sjukdom eller inte hunnit klart.

Onsdag: musik och simning, IT-råd, Anna har IT och är ej med i klassen. När det gäller simningen kommer vi åka till Sigtuna simhall och där främst arbeta med kunskapskravet ”att hantera nödsituationer vid vatten”. Vi kommer träna på att hantera livbojen samt testa klädsim.

Du behöver ha med:

🍀 Badkläder

🍀 Handduk

🍀 Långbyxor och långärmad tröja till klädsimmet. Kläderna ska vara nytvättade och ta med en plastpåse att lägga kläderna i efteråt så slipper väskan bli blöt.

Torsdag: Naturskolan – se info ovan.

Fredag: färdig med presentation av prao och ditt favoritställe i Sverige på engelska, fredagsfinal med multiplikationsfredag ⚫️

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *