Veckobrev v. 7

Hej!

Veckan har varit kort i och med studiedagen i måndags, men vi har ändå hunnit med en hel del här i klassen. På studiedagen arbetade vi lärare bl a med elevernas bedömningar, så nu ligger de uppdaterade i IST.

Idag har vi lämnat ut en språkvalsblankett där får ni grunna och fundera vilket ytterligare språk som skulle vara roligt att lära sig. Den ska vara tillbaka fredag 21/2.

Eng – vi hade progress test i engelskan på kapitel 5-8. Det handlade om väderstreck, hobbies, favorittvprogram och att kunna presentera sig själv på ett lite längre och intressant sätt. Det börjar bli längre texter att läsa och ordförrådet blir allt större – kul! 🇺🇸 🇬🇧 

Sv – vi jobbade med ordklassen räkneord (ordningstal och grundtal) och lärde att vid skrivna texter använder man bokstäver för siffrorna 0-20. Nu har vi interjektioner och prepositioner och sedan är vi klara med området ordklasser och kommer ha test efter sportlovet. Vi har också börjat med en ny bok – Häxorna av Roald Dahl och som vanligt bekantade vi oss med författaren genom att ta reda på fakta om honom som sedan eleverna omvandlade till en personbeskrivande text. Idag började vi läsa de två första kapitlen och parallellt som vi läser boken kommer vi jobba med den på olika sätt, bl a genom läsfixarna och olika skrivövningar.

Ma – vi hade en litenMa-koll i veckan där vi stämde av uppställningar multiplikation, division och hundradelar. Nästa vecka på torsdag har vi test på hela kapitel 2 i boken.

So – vi har läst klart om den femte och sista religionen – buddismen, så nu har eleverna börjat sammanfatta religionerna och slutuppgiften blir att jämföra två religioner och se deras likheter och skillnader. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

No – vi pratade om de sista två enkla maskinerna – skruven och hjulet. Till veckan kommer vi göra en sammanfattning men därefter arbeta med att få våra rörliga djur mer levande.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag: se flipp till engelska, idrott,

Nytt Alla med-uppdrag är att ”Övar och lär mig varje dag”.

Tisdag: slöjd och studiestöd för de som bestämt eller behöver ta igen pga. sjukdom eller inte hunnit klart.

Onsdag: musik och idrott, Anna har IT och är ej med i klassen.

Torsdag:

Fredag: Fältarna kommer till oss. fredagsuppdrag till nästa fredag och genomgång av veckans uppdrag, språkvalspappret ska tillbaka till skolan, fredagsfinal randig fredag 💞

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *