Veckobrev v. 8

Hej!

Så var vi framme vid sportlovet, tiden har verkligen flugit förbi efter jul!

Under lovet får ni i uppgift att samla (minst) fem olika ord varje dag, skriv dem i en ny book creator som du döper till Ord och begrepp. Efter lovet ska vi göra olika uppgifter till era ord så se till att fylla på med ord varje dag, roligt om ni väljer ord som t.ex. har med olika aktiviteter ni har för er så vi får en stor spridning på ord ⭐️

Efter lovet ska vi börja med ett nytt läsuppdrag istället för läsförståelsetexterna fredag till fredag som kommer likna det vi gjorde med Månfågel. Alla får hem boken Jakten på den perfekta luggen och varje vecka får ni olika uppgifter. Detta gör vi som en del i arbetet med att öka förmågan att läsa och förstå det vi läser. Just denna bok kommer även hjälpa oss med inspiration till våra egna illustrationer till Monstret som vi ska börja skriva efter lovet.

Sv – veckans språklära har handlat om interjektioner och prepositioner, små men ack så viktiga ord! Vi har även läst vidare i boken Häxorna och samlar ord vi inte förstår, pratar om innehållet och svarar på läsförståelsefrågor.

Vi använder även av svenskatiden för att jobba med slutuppgiften i SO, att skriva om och jämföra två religioner.

Eng – efter progress testet förra veckan och dess fina resultat har vi arbetat med ch 9 där vi lärt oss om kroppsdelar och skador och hunnit med många uppgifter i både work- och textbook. Vi testade magisk flytt till detta kapitel och alla är så kreativa när ni fixar och trixar med era bakgrunder och former till animeringen ⭐️

Matte – Nu har vi avslutat kapitlet om tiondelar, hundradelar, längdenheter och procent och i torsdags hade vi ett mattetest. På det stora hela såg det bra ut. Vi kommer att gå igenom det efter sportlovet och sen kör vi igång med vinklar, area och begrepp. 

SO – vi är i full färd med att jämföra religionerna och jobbar intensivt med slutuppgiften som ska vara klar veckan efter lovet. Förutom att följa punkterna ni fick i uppgiften så kan ni tänka så här:

Beskriv varje religion kortfattat

Plocka ut och skriv om likheter och skillnader

Berätta vad du tänker om religionerna

Teknik – vi jobbar vidare med våra rörliga djur och till detta ska även en instruktion göras och det jobbar vi vidare med efter lovet.

Idrott vecka 10

Flipp krokodilen:

Vecka 10

Måndag: idrott.

Nytt Alla med-uppdrag är att hålla ordning ⭐️

Tisdag: slöjd och studiestöd för de som bestämt eller behöver ta igen pga. sjukdom eller inte hunnit klart. Obligatoriskt studiestöd för de elever som det bestämdes för på samtalen.

Onsdag: musik och idrott, Anna har IT och är ej med i klassen – IT-råd och studiebesök på skolan.

Torsdag:

Fredag: nytt fredagsuppdrag är att läsa kap 1-2 i Jakten på den perfekta luggen och göra tillhörande uppgifter i Showbie svenskauppdrag till nästa fredag. Fredagsfinal med tema mys/mjukisfredag 💞

💞 Vi önskar er en härlig helg och ett fantastiskt lov 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *