Veckobrev v. 11

Hej!

Ännu en vecka har passerat och den har innehållit en del diskussioner om Corona 🦠 men främst har vi arbetat mycket ⭐️
En ny och riktigt poppis sak är Quizlet där vi övat matte- och geografibegrepp – be ditt barn berätta mer!

Om det mot förmodan blir så att skolorna stänger så har alla tagit med sig matte- och engelskaböckerna hem. Oavsett när vi kommer till skolan nästa gång ska alla böcker, linjaler och gradskivor tas med hit. Vi kommer uppdatera på bloggen om skolan stänger ner med arbetsschema och uppgifter, som det ser ut nu jobbar Showbie för fullt med att utöka kapaciteten eftersom många använder sig av denna tjänst nu när många ska ”hemskolas”. Mer info vid eventuellt behov.

Sv – i svenskan har vi avslutat ordklasser och hade idag ett test. Nu fortsätter vi framåt och då med Nordiska språk, vilket är lämpligt eftersom vi i SO påbörjat Norden. Vi har också skrivit klar första kapitlet i ”Monstret” och återkopplat på varandra. De jobbade på riktigt bra! 🌟

Eng – veckans kapitel handlade om Gandhi och hans liv, vi jobbade med böckerna men även ett extra uppdrag i form av att göra en clips eller keynote där de skriver och läser in 3-5 fakta om honom ⭐️

Matte – vi har jobbat på med vinklar, vi har mätt och ritat dem och lärt oss hantera gradskivan allt bättre. Vi har även pratat om bas och höjd i trianglar och fyrhörningar och lärt oss markera ut dessa. Nästa veckan kommer vi påbörja area. 

SO – äntligen var det dags att börja med Norden och geografi. För detta arbete ska vi lära oss om geografi, samhällskunskap och även iPad som sådan och det gör vi genom att jobba i numbers denna gång. Alla fick en ”tom” mall som vi gemensamt ska fylla i under arbetets gång och detta hann vi med idag:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har även tagit del av finfina presentationer om religioner och vi märker att ni lärt er massor, heja alla ⭐️

NO – vi har denna vecka gjort färdigt våra rörliga djur och skrivit instruktioner. Vi kommer att redovisa dessa nästa vecka, då vi visar upp dem och berättar vilken mekanism vi valt.

 

Idrott nästa vecka

Vecka 12

Måndag: idrott.

Nytt Alla med-uppdrag är att vara mig själv ⭐️

Tisdag: fältarna kommer för sista gången, slöjd och studiestöd för de som bestämt eller behöver ta igen pga. sjukdom eller inte hunnit klart. Obligatoriskt studiestöd för de elever som det bestämdes för på samtalen.

Onsdag: musik och idrott, Anna har IT och är ej med i klassen – IT-råd.

Torsdag:

Fredag: nytt fredagsuppdrag är att läsa kap 3-4 i Jakten på den perfekta luggen och göra tillhörande uppgifter i Showbie svenskauppdrag. Där ligger också veckans ord v 12, samt ett matteuppdrag som handlar om vinklar, gör uppdragen till nästa fredag (matten ligger i Showbie matematik). Fredagsfinal med tema Rocka sockorna 💞🧦💞

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *