Uppgifter onsdag 18/3

Hej!

För er som är hemma gäller dessa uppgifter:

Sv – monstret kap 1 + 2 med bild som du skriver i Pages och lägger in i onenote för oss att se. 

SO –  läs uppslaget jag lagt in i Showbie SO om folkmängd och gå in på www.globalis.se för att söka reda på befolkningspyramider för de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island som du tar skärmdump på och lägger in i Numbers Norden eller om du har det i keynote. När du sökt på ett land väljer du första sökresultatet/länken för att komma in till landet och scrollar sedan ner för att hitta pyramiderna.

Eng – gör klart Gandhi och Tell us about India som du lägger in i Showbie engelska, viktigt att vi får se din text och höra dig läsa det du skrivit.

Övrigt – alla ska läsa kap. 3-4 och göra uppgifterna till Jakten på den perfekta luggen i Showbie svenska, öva till progress test genom att titta igenom ch 9-12 i textbook, workbook och gör övningar på Övningsmästaren för samma kapitel och göra matteläxan som ligger i Showbie matematik. Ni kan även jobba med apparna Bluebot och Scratch Jr.

Ma – se de två flipparna nedanför där första handlar om area på rektangel och triangel och den andra handlar om area på sammansatta figurer. Det är bra att kunna inför uppgifterna 58-65 på s 98-99. Vilka uppgifter du ska göra i matteboken hittar du i Showbie matematik. (Sidorna 96-99 gäller inte bara för idag, utan ska vara klart till måndag 23/3).

 

Sammansatta figurer 

Musik – Under dagen kommer vi lägga upp genomgång från musiken som ni ska jobba med ⭐️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *