Veckobrev v. 16

Hej!

Vi hoppas att ni alla mår bra i dessa oroliga tider, barnen verkar må bättre eftersom de allra flesta varit på plats efter lovet 🍀 Även om det känns som att världen på många sätt är i pausläge så pågår undervisning och lärande här hos oss i skolan vilket känns som en trygghet.

Påminnelse till alla föräldrar att svara på brukarenkäten som ni fått via mail.

Idag bjöd vi på en kluring som skapade engagemang och samarbete, något vi får fortsätta med tror jag ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sv – med glödande tangentbord skriver alla vidare på Monstret och det är spännande historier vi får ta del av ⭐️ I detta projekt får vi öva på att skriva olika texter i en och samma text, jättebra! Ett kapitel ska innehålla en dikt, ett annat ett recept, ett annat en faktatext osv. så vi får en dusch av allt det samtidigt som vi skriver berättande text och med glädje läser vi era texter och ser framstegen ni gör, så roligt 🤩

Eng – veckans kapitel handlar om schema, ämnen, tider och frågeorden:

  • who
  • what
  • when
  • why
  • where
  • why

Matte – efter det lilla testet vi gjorde har vi nu repeterat area och vinklar för att göra ett omtest på måndag och nu känns det som att vi tagit stora steg framåt.

SO – vi läser vidare om Norden och denna vecka har vi lärt oss om hur det förändrats i området från istiden till idag. Dessutom lär vi oss mer om varje enskilt land och fyller i tabeller med viktig fakta i vår mall i Numbers. Efter det ska alla göra ett resetips till något ställe i Norden innehållande viktiga begrepp  samtidigt som vi lär oss om politik och ekonomi – spännande ⭐️

NO – i tisdags såg vi det tredje avsnittet om din hjärna som handlade om fysisk aktivitet och hur viktigt det är för både kropp och framförallt knopp. Nu när vi har tittat på dessa avsnitt ska vi på tisdag jobba parvis och reflektera kring några frågor  ⭐️

Bild – vi tar oss vidare i Sketches och denna vecka övade vi på att göra egna emojis, det är rätt så klurigt men många klarar utmaningen fint!

Nästa vecka

Nytt Alla med-uppdrag som är att acceptera allas olikheter 💞

Måndag – omtest i matte på area och vinklar, idrott utomhus så kläder efter väder

Tisdag – slöjd

Onsdag – musik, idrott utomhus så kläder efter väder

Torsdag –

Fredag – läsa kap. 9-10 av Jakten på den perfekta luggen och göra tillhörande uppgifter i Showbie svenskauppdrag, fredagsfinal med tema rosa 💗

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *