Veckobrev v. 17

Hej!

Ännu en vecka går mot sitt slut och vi har som vanligt fullt upp i skolan! Vi märker att vi tar stora kliv framåt i flera ämnen och det är riktigt roligt, det får vi lov att hålla i resten av terminen ⭐️

Sv – vi skriver vidare i Monstret och fantasin fullkomligt flödar har inne – heja! Precis som Pär förklarade för oss och som vi ofta påminner om så gäller det att hela tiden orka läsa och förbättra sin text för att nå bra resultat, något vi får öva i och med detta projekt.

Veckan inleddes med att öva på att skriva dialog och att skriva till sekvensbilder där vi bakade in dialoger.

Eng – denna vecka har vi övat på att beskriva människors utseende och kläder. Förutom arbetet med boken har vi använt oss av animering i keynote där alla ritat en person/figur och samtidigt som den växer fram beskriver vi hur den ser ut ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Matte – i måndags gjorde vi omtest och nu lämnar vi området med area och vinklar för att jobba vidare med problemlösning. Vi använder oss av fingerfemman för att ta oss igenom olika tal:

  • läs uppgiften
  • förstå frågan – förstod jag inte måste jag läsa om …
  • rita enkelt (om det behövs)
  • skriv på mattespråk
  • är svaret rimligt? Om inte, räkna om!

SO – nu har vi läst om Nordens länder + Baltikum och börjat med vår slutuppgift som verkar engagera otroligt mycket! Alla har kommit igång fint och det blir många intressanta resetips att ta del av ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – i tisdags jobbade vi par/trevis med slutuppgiften till Din hjärna och vi har lärt oss en hel del om detta viktiga organ som styr vår kropp. Vi blir bättre och bättre på att samla på oss relevant fakta, till denna uppgift märkte vi att det glömdes bort vid slutuppgiften. Så vi jobbar vidare med att använda oss av faktan vi plockar fram.

 

Nästa vecka

Måndag – idrott utomhus så kläder efter väder

Tisdag – vaccinspruta för flickorna 8.30, slöjd

Onsdag – musik, idrott utomhus så kläder efter väder

Torsdag –

Fredag – Valborg och vi är lediga, därför tar vi läs- och matteuppdrag + veckans ord till måndag v. 18 27/4


💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *