Veckobrev v. 22

Hej!

Vi närmar oss sommarlov med stormsteg och det märks, kanske inte så mycket på vädret som de sista åren, däremot på stämningen i klassen. Det är oroligt och tråkig attityd/bemötande mellan elever och även mot vuxna på skolan. Vi pratar ofta om detta men tyvärr ger det ingen större effekt. Både barnen och vi märker en utveckling när det kommer till kunskaper men det sociala är det svårare med. Igår gick vi återigen igenom denna som vi haft med oss detta läsår med tanke på vårt tema #thefuturestartswithme:


När vi ses efter sommaren i åk 6 kommer det se lite annorlunda ut i klassen vad gäller lärare. Jag, Anna, kommer vara kvar men Helena ska ha idrott så Noopur kommer ha matte och NO. Det betyder att vi inte kommer vara två vuxna i klassrummet så det gäller att vi alla hjälps åt med att få till den arbetsro vi så ofta pratar om. Ni vet exakt hur ni vill ha det och även vad som krävs för att det ska bli så, men det är ni som måste göra det arbetet som ni själva uttrycker:

  • lyssna på alla vuxna
  • lyssna på genomgångar och på vad ni ska göra 
  • inte kommentera rätt ut
  • säga snälla saker
  • inte säga emot
  • göra sina uppgifter
  • använda låg samtalston i klassrummet 

Så här inför lovet handlar det mestadels om att bli klar med olika saker så vi har mest bockat av på listan vi la ut förra veckan. Förutom det har vi programmerat i Scratch jr och sett avsnitt från serien Programmera mera, kreativiteten är toppen och vi lär oss verkligen tillsammans i Scratch jr ⭐️
Vi gör en del läsförståelsetester i både svenska och engelska och har även gjort ett mattetest. Vi hann med ekonomi också och har jobbat vidare med det ekonomiska kretsloppet i form av att förstå vad som kan hända i samhället när ekonomin påverkas på olika sätt:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa fredag tänkte vi gå ut och spela brännboll och fika efter lunch så då får alla ta med sig lagom med fika – ni föräldrar bestämmer ⭐️


Nästa vecka

Alla meduppdrag som är att säga hej till någon du inte känner

Måndag – idrott utomhus 

Tisdag – slöjd

Onsdag – musik, idrott utomhus

Torsdag – 

Fredag – alla ska läsa kap 21-22 och göra tillhörande uppgifter i Showbie + ta med boken till skolan, brännboll o fika efter lunch (kom ihåg att ta med fika) fredagsfinal med prickigt tema

 Vi önskar er en härlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *