Veckobrev v. 35

Hej!

Vecka två lider mot sitt slut och denna vecka har innehållit en del nytt som Hkk och språk. En härlig vecka till största del med lugn och fin arbetsro i klassrummet – heja åk 6 ⭐️ 

Igår var lyckan total när vi äntligen fick våra iPad så snart är vi på banan på riktigt och det känns ju verkligen toppen ⭐️ Jag skrev förra veckan att vi ska ha läsuppdrag men Noopur vill ha utrymme för just det i NO fram till höstlovet så vi väntar med boken till efter det. Första läsuppdraget finns i OneNote under Innehållsbibliotek.

Sv – under veckan startade vi upp med språklära och har övat på sj/tj-ljud som var rätt klurigt men vi har känt ljuden i munnen och gjort olika uppgifter för att lära oss detta. Dessutom började vi med dikttema och har hunnit resonera kring olika dikter och vad de skulle kunna betyda och även lärt oss strukturer för dikter. Utifrån en bild skrev alla en bunden eller fri dikt.

Eftersom de nationella proven drar igång redan under höstterminen med muntliga delar har vi övat på även detta. På fredagar när vi har sv i halvklass passar vi på att träna extra mycket. Veckans tema var att prata om sin favoritårstid och vi har gått igenom hur man kan förbereda sig och genomföra sin muntliga presentation.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eng – vi har startat upp med What’s up och det är en rejäl bok med mycket innehåll i år. Första texten handlade om att vara på solsemester och vi har läst, frågat och svarat i par och skrivit meningar – för hand 🤪

Precis som med svenska så har vi muntliga NP i höst och i halvklass på fredagar ska vi öva på att tala engelska extra mycket.

SO – under veckan har vi repeterat lite i samhällskunskap utifrån det vi lärde oss i våras för att fördjupa oss än mer i ämnet samhällskunskap. Vi har läst om familj och skola förr och nu, det är stora skillnader och många blev förvånade över att 12-åringar arbetade 11 timmar/dag förut …

När vi pratade om demokrati fick de först fundera kring detta:

Idrott nästa vecka


Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – idrott och snabbdusch för att komma i tid till lektionen efter så vi kan sluta i tid

Onsdag – läsuppdrag NO i OneNote, bild och slöjd

Torsdag – idrott och snabbdusch för att komma i tid till lektionen efter så vi kan sluta i tid

Fredag – hkk och språk

💞 Önskar er en fin helg 💞

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *