Veckobrev v. 39

Hej!

Fredag igen, och inte vilken fredag som helst utan Idrottens dag som vi firade utomhus i fantastiskt härligt väder med peppade barn som gjorde sitt bästa ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi avslutade veckan med rörelse och började med jubel för tidigare rörelse när vi fick ta del av Skoljoggens resultat ⭐️

Vill tacka för härliga samtal som denna termin blev något annorlunda när några har haft dem hemma och några här i skolan. Förberedelserna har oavsett plats sett likadana ut och eleverna känns medvetna om vad de själva kan och behöver öva på. Många är peppade inför betyg och vi pratar mycket och ofta om bedömning och innehåll i uppgifter – heja åk 6 ⭐️

För er som inte sett hamnade arbetet med våra reklamfilmer om globala målen förra året på Sigtuna kommuns Facebook och det är vi ju väldigt stolta över, filmerna ser ni högst upp bland de olika sidorna ⭐️🍀🦒 

Sv – språklära denna vecka var att öva på ord som ofta stavas fel. Boken vi lyssnar på gemensamt i klassen just nu är Brorsan är kung och den tar en oanad vändning och kring det har vi diskuterat och skrivit ner våra tankar som var väldigt spännande att ta del av. Be ditt barn berätta!

Utöver det har vi skrivit en kort men innehållsrik berättande text för att öva skrivregler, formen för berättande text, variera och måla med språket. Sen ska vi återkoppla på varandras texter och förbättra för att sedan skriva ännu en berättande text. 

Eng – i boken har vi varit på restaurangbesök och det var en väldigt otrevlig servitör. Så vi lär oss fortsatt matord och bra att ha-fraser på restaurang och grammatiskt är det fokus på has/have.

Vi närmar oss slutet på temat #blacklivesmatter och har denna vecka bekantat oss med Ruby Bridges genom att lyssna på en engelsk bok om henne och läst två texter för att lära oss om henne och hur det gick till när hon började skolan. Den enda av dessa tre personer vi läst om som lever och klassen förvånades över att hon bara är 66 år och att detta skedde för inte så länge sen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag övade vi på gamla muntliga nationella prov i engelska och tittade på vad som kommer bedömas och hann även lyssna på två elevexempel. Vi pratar om hur viktigt det är att använda sina engelska ord och ha bra strategier att ta till så vi inte använder svenska ord, t.ex.:

I’m not sure …

Can you help me with a word …

Do you mean …

Beskriva med andra ord

Använd kroppsspråket 

Ställ frågor till kompisen så vi kommer vidare i samtalet

Detta bildspel kräver JavaScript.

SO – denna vecka har vi jobbat med reklam och nu håller alla på att göra en egen reklamfilm om vald produkt och ska även förklara målgrupp och hur de skulle välja att sprida sin reklam.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

🦒 Häng med-uppdrag: kan du göra 20 armhävningar på 1 minut?

Måndag – studiedag och skolan är stängd (fritids öppet) – perfekta dagar att ägna åt sina studier ⭐️

Tisdag – studiedag och skolan är stängd (fritids öppet – perfekta dagar att ägna åt sina studier ⭐️

Onsdag – NO-uppdrag i OneNote ska vara gjort

Torsdag – skrivit klart den berättande texten, matteuppdrag ska vara gjort, idrott och snabbdusch för att komma i tid till lektionen efter så vi kan sluta i tid

Fredag – hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

🦒 Fredagsfinal: mysfredag 🥰

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *