Veckobrev v. 40

Hej!

Fredag igen och vi har kommit en bit in på terminen. Oftast har vi god studiero i klassrummet men det skiljer sig en del beroende på lärare/ämne/tid och vi pratar ofta om detta. Det har blivit en del morrande från oss lärare just denna vecka och vi hoppas att det rättar till sig så vi kan fortsätta lika fint som vi började terminen! Total kaos utbröt vid återkopplingen som började så fint och där det märktes så stor och positiv förändring när ni arbetade i par för att läsa och återkoppla. Tusen gånger har vi pratat om att återkoppling ska hjälpa oss framåt och att vi utvecklas på många sätt med hjälp av detta, det var som bortblåst för vissa där exempel på hjälp och hur texten kunde bli bättre sågs som förolämpning och slutade med att kompisars texter ritades över och ordkäbbel utbröt. 

Sv – som ni läste ovan har vi återkopplat på varandras berättande texter vi skrev förra veckan. Förutom kaos så arbetade vissa otroligt fint och tog verkligen tillvara på tillfället och grottade in sig i texterna och hjälpte på så sätt sina vänner.

Idag har vi övat på gammalt NP där vi lyssnade på en kort text och diskuterade därefter tillhörande frågor. Vi hann dessutom med att i grupper om tre presentera en person som är viktig för oss.

Eng – pga kortvecka hoppade vi över boken men övade idag på muntlig och skriftlig förmåga, dels till våra snackkort och om ämnet årstider. De som hann fortsatte arbetet med Ruby Bridges.

SO – reklamfilmerna gjordes klart igår och klassen har till detta ämne visat stor samarbetsförmåga ⭐️

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

🦒 Häng med-uppdrag: kan du balansera en tärning på baksidan av handen och sätta dig på golvet? Sätt dig och res dig 3 ggr!

Extra utmaning: klarar du 6 ggr?

Måndag – 

Tisdag – idrott ej ombyte

Onsdag – NO-uppdrag i OneNote ska vara gjort

Torsdag – matteuppdrag ska vara gjort, idrott ej ombyte

Fredag – hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

🦒 Fredagsfinal: gul fredag 💛

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *