Veckobrev v. 41

Hej!

En intensiv vecka går mot sitt slut och denna vecka har vi haft riktigt bra arbetsro och hunnit med massor – heja ⭐️

I tisdags började studiestödet och det blev lite miss i infon om det, men nu är vi på banan så alla som ska gå kommer dit på tisdagar mellan 14-15, det är riktade grupper för att få bästa stöd 🍀

Info om friluftsdagen från idrottslärarna:

När det gäller friluftsdagen: Klassen startar kl. 8.10 vid idrottshallen och det är viktigt att de har med sig sitt material/planering/ipad (för de som behöver) som ska visas/användas under dagen. Lunch får de av skolan, men behövs förstärkning får de gärna ta med det. Vi kommer ha en eld, så korv går att ta med. 

Sv – språkläran tog ganska mycket tid och det var det värt, vi lärde oss om prefix och suffix, ditt barn kan berätta hemma.

Vi har återkopplat klart på vår första berättande text och förbättrat, med det färskt i minnet började vi skriva på vår andra berättande text för att verkligen få öva på det som kom upp i återkopplingen. Många beskriver mer i sin andra text och är mer medvetna om och försöker använda sambandsord ⭐️

Det var ett tag sen vi lyssnade på Brorsan är kung men vi hann med nåt kapitel i veckan och idag har vi övat läsförståelse och muntlig förmåga när de i grupper presenterade ett minne för varandra.

Eng – i måndags jobbade vi klart med c-delen till ch 2 och hann dessutom med round up, perfekt inför progress test vi ska göra på måndag.

Även om det är någon vecka kvar till halloween har vi lärt oss nya ord och lyssnat på sagor och info om halloween på engelska för att vara redo när vi skriver våra egna sagor i par som vi började med idag. Det gör vi för att kunna hjälpa varandra och till jul skriver alla enskilt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

SO – så långt klassen kommit i sin utveckling när det kommer till kunskap och förmåga att diskutera och resonera. Igår svarade de på frågor till området medier och det var många kloka tankar och likaså när vi började med området Lag och brott. Tänk att en cykelhjälms vara eller icke vara kan påverka samhället och individen oerhört mycket – be ditt barn berätta!

 

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

🦒 Häng med-uppdrag: kan du få ett mynt att spinna i 15 sekunder?

Extra utmaning: klarar du längre tid, 30 sekunder eller mer?

Måndag – progress test engelska ch 1 + 2

Tisdag – idrott, uppdrag i NO ska vara gjort, studiestöd 

Onsdag – friluftsdag med åk 3

 Torsdag – idrott, matteuppdrag ska vara gjort 

Fredag – hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

🦒 Fredagsfinal: fun friday 🥳

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *