Veckobrev v. 43

Hej!

Höstlov står för dörren och i vanlig ordning får klassen med sig ett litet uppdrag eller en utmaning i form av ett digitalt höstlovsbingo, det hämtade vi hem från Showbie svenska läsning och tar en selfie/bild till de uppdrag de utför – heja alla 🍂🎃🍁

Efter lovet är det dags för de muntliga nationella proven och vi kommer börja med svenska. Torsdag v. 45 planerar vi upp den korta presentation man ska göra i sin lilla tregrupp innan gruppen lyssnar på en kort text och sedan samtalar utifrån givna frågor.

Till engelska och matematik är det inga förberedelser i klassrummet.

V. 46:

Tisdag svenska och Jakob är själv med klassen under passet mellan rast och lunch.

Torsdag svenska och Jakob är själv heldag med klassen förutom under idrottslektionen.

V. 47:

Tisdag engelska och Jakob är själv med klassen under passet mellan rast och lunch.

Fredag engelska och Jakob är själv med klassen heldag fram till språk börjar, halvklass denna dag mot hkk och musik.

V. 48 eller 49:

Tisdag och Anna är med klassen när Noopur har NP.

Onsdag och Anna är med klassen när Noopur har NP.

 

Sv – förutom att vi lyssnat lite mer på Brorsan har vi övat på förkortningar i språklära, då fick vi alla lära oss vad Ica står för t.ex. och att bil haft ett väldigt långt namn.

Alla har återkopplat på berättande text #2 och även förbättrat, bra jobbat alla ⭐️ Med tydliga återkopplingsfrågor och att jobba parvis blir det riktigt bra och denna gång klarade vi oss utan kaos ☺️ För att förstå bedömningar av skrivdelen har vi par/trevis läst och bedömt gamla NP berättande texter. En toppenbra lektion där alla engagerade sig och det var bra diskussioner som ledde till realistiska bedömningar utifrån tillhörande matris. Dessutom har vi hunnit med två kortare läsförståelsetexter. 

Eng – efter att ha läst era texter hade vi extra träning på grammatik med fokus på they’re/there/their, your/you’re + personliga pronomen. Lite tid har ägnats åt Halloweensagorna också + att vi hunnit med att göra ett gammalt NP hörförståelse och efter det skapade alla konton på readtheory.org där man övar läsförståelse utifrån den nivå man själv är på, perfekt att öva en stund hemma också om tid finns.

SO – passande nog när det är FN-dagen imorgon har vi under veckan arbetat med olika rättighetskämpar och även gjort de sista uppgifterna i samhällskunskap så efter lovet drar vi igång med religion!

 

Vecka 45

Måndag –

Tisdag – idrott, studiestöd 

Onsdag – bild, slöjd

 Torsdag – idrott, matteuppdrag ska vara gjort och vi förbereder inför NP svenska

Fredag – hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞🍁 Önskar er en fin helg och ett härligt lov 🍁💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *