Veckobrev v. 45

Hej!

Så var det fredag igen och denna vecka har varit mycket pratigare och stökigare tyvärr. Nu tar vi omtag och fortsätter precis lika bra som vi började terminen ⭐️

Vill även be er föräldrar om hjälp att prata om spridningen av covid-19 och att det inte är på skoj det som händer i Sverige och världen. Det är svårt att nå fram med budskapet att smittan sker överallt hela tiden och att det inte är ok att brottas, kramas, hänga på varandra osv och att vi måste försöka hålla avstånd när vi går till matsalen t.ex. Vi vet att det är svårt men det är viktigt att vi påminner varandra och gör vårt allra bästa för att hålla smittan borta 💞

Pga nya restriktioner kring corona så ska eleverna inte byta om eller duscha när de har idrott men det är bra om de har passande kläder under de dagar vi har idrott, tisdagar o torsdagar för åk 6.

Idag får klassen med sig boken vi ska ha som läsuppdrag hem och uppgifter till varje veckas kapitel finns i Showbie svenska läsning. Vanligtvis kommer uppdraget vara fre-fre men pga. NP kommer det bli till en torsdag någon vecka – skriver så klart det i veckobrevet då!

Sv –  språklära denna vecka var en/än + enda/ända. Vi har lämnat berättande texter och jobbar nu med att skriva faktatexter som vi ska återkoppla på och förbättra. Igår förberedde vi oss inför en kort presentation vi ska göra som en del av muntliga NP.

Idag startade vi upp läsprojektet Balladen om en bruten näsa med uppgiften Vem där? som vi gjort till flera andra författare.

Eng – denna vecka har vi börjat med ch 3 a-delen och det var fokus på Elvis Presley och grammatiskt övar vi på regelbundna och oregelbundna verb + frågor i dåtid. Till kapitlet skriver vi även en text om en känd person och läser in i Showbie. 
Idag gjorde vi ett gammalt NP skrivdel också för att känna på hur det kan vara när vi ska göra det på riktigt i vår.

SO – med rasande fart lär vi oss om tro, livsåskådning och livsfrågor i ämnet religion. Igår kom vi in på spännande diskussioner om vilka livsfrågor vi har och hur de kan skilja sig åt i olika åldrar och att samhället påverkar våra frågor och funderingar. Eftersom det inte blev någon hkk idag hann vi börja med en  form av slutuppgift där vi berättar om vår syn på detta för att sedan gå över till etik och moral.

Nästa vecka är det barnboksveckan och för att uppmärksamma det har vi tema Hela Höjden läser. Vi kommer inte ha möjlighet att starta varje lektion med läsning men vi ska verkligen försöka läsa så mycket och ofta det bara går. T.ex. ska vi lyssna på en engelsk bok i helklass. De flesta har lånat en bok i vårt bibliotek men vill gärna tipsa och påminna om att man alltid får ta med sig en bok hemifrån eller från ett bibliotek ⭐️


Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – NP Sv enligt schema som vi gått igenom, idrott, studiestöd 

Onsdag – bild, slöjd

 Torsdag – NP Sv enligt schema som vi gått igenom, idrott, matteuppdrag ska vara gjort 

Fredag – läsuppdrag kapitel 1 + uppgifter Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *