Veckobrev v. 48

Hej!

Vilken vecka! Tiden går fort och vi har mycket att göra om dagarna. De flesta NP är färdiga så nu är det bara några uppsamlingstillfällen kvar som kommer göras efter skoltid på tisdagar framöver när vi har tid för studiestöd.

På tisdag ska vi skriva Nobelskrivning med temat GRIT. Alla klasser kommer under måndag eller tisdag att göra det och en text från varje klass går vidare till en jury som utser årets Nobelvinnare på Höjden, pris delas självklart ut på Nobeldagen 10/12 🍀

Tips ⭐️
En person med GRIT behöver inte vara en superkändis, det kan ju vara du, en släkting, en kompis eller någon annan person i din närhet …

Sv – veckans språklära var adjektiv och hur vi på olika sätt kan böja dem i formerna positiv, komparativ och superlativ.

Vi har jobbat med vår andra faktatext, återkopplat och förbättrat.

Eng – förutom Billionaire boy har vi jobbat med vår bok och idag läst småböcker gruppvis.

SO – igår började vi med Vasatiden och det är så spännande med historia. Efter att vi tittat på några filmer från Begreppa hade vi en del att diskutera och många nyfikna frågor och funderingar tar plats – roligt ⭐️

Idrott nästa vecka + meddelande från idrottslärarna:

På tisdag ska uppgiften Hälsa vara inlämnad. Den finns i Teams (Idrott och Hälsa) och du lämnar in den genom att trycka på ”lämna in” – KOM IHÅG ATT SPARA INNAN DU TRYCKER PIL TILLBAKA I WORD!! Du får sedan feedback och kan därefter göra förbättringar om det skulle behövas.

iPad med till idrotten på tisdag.


Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – Nobelskrivning, idrott, studiestöd/NP 

Onsdag – bild, slöjd

 Torsdag – idrott 

Fredag – läsuppdrag kapitel 4 + uppgifter i Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *