Veckobrev v. 49

Hej!

Jag antar att ni alla nåtts av nyheten att vi slutar fredag 18/12 istället för tisdag 22/12, om inte så vet ni det nu ☺️

Dessutom har nya restriktioner gällande covid kommit, är någon i familjen smittad ska även barn vara hemma.

På tisdag 8/12 ska åk 6 simma för att se så alla klarar kunskapskravet i simning som är 200 m, varav 50 m på rygg. Även om man klarat detta tidigare vill vi stämma av detta varje termin, då simning är en färskvara och vi vill att alla ska få godkänt betyg i idrott.

Vi kommer att starta dagen tidigare, kl 7:30, för de som ska promenera till Midgårdsbadet. Det går också bra att komma direkt dit kl 8:20. Efter simningen kommer eleverna att promenera tillbaka till skolan. Det kan vara bra att att ta med sig en frukt eller smörgås för att fylla på med energi. Meddela Helena (helena.bertilskold@edu.sigtuna.se) om du kommer direkt till Midgårdsbadet senast måndag 7/12.

Veckan har i vanlig ordning varit innehållsrik och vi jobbar oss fram mot ett välförtjänt jullov. Torsdag 17/12 har vi bestämt oss för att se på julfilm och då får alla ta med sig lite fika också, något att dricka och någon sak att äta men inte godis och chips. Efter det städar vi klassrummet ordentligt!

Sv – ingen språklära denna vecka men vi har övat vår skrivförmåga genom Nobelskrivning och även börjat med argumenterande text. Vi har tittat hur en sådan är uppbyggd, pratat om argument och motargument och innan vi börjar skriva ska vi göra några uppgifter för att förstå oss på åsikt och argument ordentligt.

Idag övade vi läsförståelse med en skönlitterär text och svarade på frågor, bra att öva ordentligt innan NP v. 6 och det gick strålande för alla 🤩

Eng – vi har lyssnat lite i vår bok och jobbat vidare i What’s up så vi hinner med ett till progress test innan jul. Boken handlade denna vecka om rymden och horoskop, spännande! Grammatiskt lär vi oss prepositioner, there is/are, att he/she/it får ett s i slutet av verb och dessutom ing-formen – det är mycket nu men det verkar gå rätt så bra ⭐️

SO – vi har hunnit med ganska mycket på vår resa genom Vasatiden och det är så spännande! Vi ser korta bra filmer, läser i boken och fokuserar på orsak och konsekvens. Lite lurigt ibland men vi blir bättre och bättre på att sammanfatta det viktiga ⭐️
Om vi jobbar på så här bra kanske vi t.o.m blir klara med Vasatiden innan jul 🍀💪

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idrott nästa vecka


Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – simning – se info ovan, studiestöd / NP uppsamling

Onsdag – bild, slöjd

 Torsdag – idrott, Nobeldag med prisutdelning (finklädsel om man vill)

Fredag – läsuppdrag kapitel 5 + uppgifter i Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *