Veckobrev v. 50

Hej!

Så är vi alltså här, sista veckan för terminen står för dörren och vi alla längtar verkligen efter jullov och ledighet. Nu behöver vi ladda upp batterierna inför sista terminen på mellanstadiet – spännande!

Dagen blev något annorlunda med distansundervisning men det har gått bra tycker jag – heja ⭐️🍀 Det har skrivits o ringts i teams för att få hjälp och några har arbetat tillsammans, toppen!

Sv – denna vecka har vi haft fullt fokus på argumenterande texter och det visade sig vara ganska svårt. Det blir ofta att många övertänker saker och slår knut på sig själva, vet inte varför men det är något vi ofta pratar om och försöker jobba bort. Innan alla började skriva en egen text skrev vi tillsammans om läxor och det finns en tydlig struktur att följa för att få ihop en text. Vi får helt enkelt jobba vidare efter lovet med detta och andra textgenrer vi ska kunna skriva.

Eng – vi hann med sista delen i ch 4 som handlade om den första resan till månen och vi hamnade i en rolig diskussion om hur det gick till att ringa till rymdfarkosten – det blev tydligt varför jag inte är NO/teknik-lärare 😂🙈

Dessutom har vi lyssnat lite på Billionaire boy, gjort progress test och börjat skriva jul/vintersaga enskilt.

SO – som vi har kämpat för att förstå oss på Vasatiden och vad som hände, inte så lite heller att hålla ordning på, och nu är vi i mål!

Vi har under veckan sammanställt fakta och diskuterat och hjälpt varandra att förstå de viktiga förändringarna för att enskilt svara på slutfrågor. Även här har argument smugit sig in, bra att öva på det lite här och var tror jag.

Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – idrott, NP uppsamling

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – läsuppdrag kapitel 6 + uppgifter i Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, mysdag med film och fika + städa klassrum

Fredag – julavslutning för elever i klassrummen 8.10-10.00 🎄

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *