Veckobrev v. 2

Hej!

Så var vi igång efter jullovet och veckan har bara svischat förbi! Precis som ni gjorde nerför pulkabacken igår, en härlig stund meddelade Jessica så vi gör om det igen på tisdagens idrottslektion ⭐️

Under veckan har vi börjat förbereda oss inför våra elevledda samtal som blir något annorlunda i år. Jag har meddelat klassen att alla ska presentera sitt samtal med hjälp av mallen hemma under v. 4 så kan vi ha samtal om mål, betyg, det sociala och eventuellt övriga frågor under vår tid via länk v. 5. Tider för det kommer och även inbjudan via teams, då har alla 20 minuter tillsammans med mig.

Sv – förutom samtal har vi återkopplat och börjat förbättra vår första argumenterande text som skrevs innan jul. Det är rätt knepigt så det är bra att vi ska skriva fler argumenterande texter, nästa kopplar vi ihop med idrott och hälsa. Språklära denna vecka handlade om pronomen så framöver hoppas jag att vi lägger undan hons, doms och honoms som kan förekomma då och då.

Eng – vi har lyssnat vidare på Billionaire boy, samlat ord och sammanfattat varje kapitel. Det går fort ibland och en del saker är svåra även för mig att höra och förstå när han läser med olika röster så vi pratar ofta om att förstå helheten även om man inte får med sig precis alla ord hela tiden. 

SO – innan lovet jobbade vi med Vasatiden och igår tog vi klivet in i stormaktstiden. Det är spännande tider med många saker som händer och en del kungar och drottningar att hålla koll på. Här är inte årtal och namn på den kungen eller drottningen det absolut viktigaste utan att få förståelse för utvecklingen som skedde och varför + vad det ledde till.

Namnet på vår pedagogiska planering väckte frågor och bra diskussioner, vet någon förälder kanske vad som menas med från boll till böcker?

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – idrott 

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – teoretisk idrottslektion i klassrummet

Fredag – kapitel 11 ska vara läst i Balladen och uppgifter gjorda i Showbie + one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *