Veckobrev v. 3

Hej!

Så var det plötsligt fredag igen! Efter en vecka till stora delar fylld av att förbereda våra samtal så tar vi nu helg. Precis som jag skrev förra veckan ska eleverna presentera sitt samtal för er vh hemma någon gång under nästa vecka så ni kan förbereda er med frågor och tankar ni vill ta upp under våra 20 minuter vi har tillsammans v. 5.
Eftersom vi är så många i klassen kommer jag använda mig av bild- och slöjdlektionen onsdag v. 5 så några elever har sitt samtal här i skolan med er föräldrar på länk, detsamma gäller för de elever som har samtal allra först på eftermiddagarna – det står i schemat ☺️
Här är allas tider + info återigen om hur inbjudan till samtal går till:

 


Sv –
 denna vecka har halva gruppen övat på läsförståelse och prepositioner i språklära, den andra halvan hade hemkunskap och nästa vecka byter vi. Alla har fortsatt med argumenterande texter som kopplas ihop med idrott och hälsa. 

Eng – vi har jobbat vidare med vår bok What’s up och har lärt oss lite rolig fakta om djur. Passande nog var det pronomen som grammatik och det övade vi på svenska förra veckan. Dessutom har vi hunnit med att lyssna lite på Billionaire boy.

SO – förra veckan var det fokus på källor och nu har vi läst och lärt oss en del om krig som Sverige var med i + varför och vad det ledde till. Dessutom håller vi koll på hur det var för olika människor beroende på vilken samhällsklass man tillhörde.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka – alla presenterar sitt samtal vid valfri tid hemma med vårdnadshavare ⭐️

Måndag –

Tisdag – idrott 

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – kapitel 12 ska vara läst i Balladen och uppgifter gjorda i Showbie + one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *