Veckobrev v. 4

Hej!

Så var det återigen dags för fredag och veckobrev. Veckan har gått i ett och det är mycket energi i klassrummet, svårt att rikta den på rätt saker bitvis och vi har haft det väldigt högljutt under veckan så nu får vi anstränga oss för att göra det behagligare i klassrummet så alla kan fokusera på sina nya mål ⭐️
Hoppas att ni alla haft era samtal, annars har ni helgen på er för på måndag kör vi igång, det blir spännande med möte via teams!

Sv – i måndags övade vi kreativ skrivning där vi i par först beskrev ord utan att använda just det ordet, sen skrev alla om tre ord och det var väldigt roligt att läsa! Utan att nämna ordet kunde ni beskriva, få med känslor och sinnen för att ge inre bilder av orden ni beskrev ⭐️

Under veckan har vi skrivit argumenterande text kopplat till idrott och det är lurigt men det börjar lossna för de flesta. 

Precis som förra veckan övade halva klassen på prepositioner och läsförståelse när den andra halvan var på hkk.

Eng – kapitlet handlade om en hemsk mardröm hos tandläkaren och grammatiskt övar vi will/going to och lär oss när man använder vilket av dem.

Vi har levlat upp när det kommer till Billionaire boy och kan nu lyssna på en snabbare uppspelning och samlar som vanligt ord och sammanfattar varje kapitel.

Dessutom har vi börjat lyssna på en serie där barn runt om i engelsktalande länder beskriver sitt land och vi svarar på frågor till och gissar landet, bra för både hörförståelse och skrivförmåga, idag berättade Kiran om England.

SO – vi har läst om hur vägar, post och tidning utvecklades i Sverige och att det är saker som finns kvar än idag. Dessutom har vi sett avsnittet om Drottning Kristina och det gav spännande diskussioner om varför hon inte gifte sig, hur det kom att hon kallades kung och att hon tillslut abdikerade. Ännu mer intressant blev det när faktan skilde sig åt från historiepolisen så då fick vi chans att diskutera hur det kunde komma sig.

Matte – just nu övar vi på uppställning i multiplikation och division. Oftast använder vi kort division men nu provar vi även lång division eller liggande stolen som den också kallas, det är klurigare men det är bra att ha koll på olika metoder och vi är ju bra på olika!

Teknik – hållfasthet och brobygge står på agendan! Klassen lär sig om olika broar och metoder att använda och nu ska vi planera och göra skisser för att sedan bygga en stabil, hållfast och dessutom fin bro – det blir kul 🤩

Till detta bygge önskar vi toa- och hushållsrullar, det går bra att fylla på lite varje dag eller samla o ta med till torsdag nästa vecka, tack på förhand 🙏🏻

Nästa vecka 

Måndag – samtal alla slutar 12.30

Tisdag – idrott, samtal alla slutar 12.30

Onsdag – bild, slöjd, samtal alla slutar 12.30

Torsdag – idrott, samtal alla slutar 12.30

Fredag – kapitel 13 ska vara läst i Balladen och uppgifter gjorda i Showbie, ta med boken till skolan + one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *