Veckobrev v. 6

Hej!

Ännu en vecka närmar sig sitt slut och vi har jobbat på ordentligt under veckan! Trots studiedag i måndags så har vi hunnit massor!

Sv – nu har vi lämnat ordklasser bakom oss och tar klivet in i satslära, något klurigt men veckans övningar med subjekt och predikat gick galant! Vi kom in på de/dem och börjar så smått förstå oss på detta förutom vårt lilla knep som ofta går fint att ta till.

Även denna veckas textförståelse var en låt och denna gång av rapparen Petter. Fristad gav fina tankar och reflektioner och klassen fick höra om när min son träffade en pojke på ett lekland och det visade sig att de hade ett och annat gemensamt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har tillsammans läst ut sista kapitlet i Balladen och sammanfattat boken + skrivit om vår upplevelse av läsningen.

Superheja till alla fina argumenterande texter ni skrivit, fantastiskt vilken utveckling ni gör hela tiden! Idrottslärarna är också imponerade och vi kan stolt klappa oss på axeln, tänk så struligt det var när vi började innan jul, men nu visar ni att ni kan ⭐️

Eng – eftersom det är Alla hjärtans dag på söndag har vi idag lärt oss om Valentine och legenden som idag blivit till det vi firar den 14 februari. Vi har sett korta filmer, läst texter, svarat på frågor och dessutom skrivit vad vi lärt oss om Valentine.

Vi har nästan lyssnat klart på Billionaire boy och eftersom vi varit duktiga på att samla svåra ord hela tiden blir de färre och färre för varje kapitel, tänk vad vi lär oss!

Idag hann vi även med ett till avsnitt av My secret land och mötte denna gång Owen och Sarah:

SO – det går som tåget med historia och nu avslutar vi stormaktstiden med att svara på frågor och beskriva hur och varför olika personer framställts olika genom tiderna. Även här övar vi på att resonera i flera led vilket kan vara svårt men vi börjar få kläm på det! Till veckan är det dags för frihetstiden, spännande!

Matte – nu har vi jobbat med negativa tal och det har gått riktigt bra! Visst är det lurigt med att + och – blir – och att – och – blir + men de flesta har kläm på detta. På torsdag är det ett litet mattetest och då ska ni visa att ni kan:

NO – bygget av broar tog fart i onsdags men vi pausar och delar oss i två grupper nästa vecka för ljudnivån var helt fruktansvärd under denna lektion. Bygget gick bra för de flesta grupper så det här kommer nog gå rätt fort, efter det här är det dags för NTA-lådan som innehåller ännu mer byggande.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka 

Måndag –

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *