Veckobrev v. 11

Hej!

Ännu en intensiv vecka närmar sig sitt slut och vi har bara en vecka kvar innan det är dags för påsklov! Efter det är det verkligen sista rycket på mellanstadiet och dessutom våra sista veckor tillsammans innan det är dags för nya äventyr på högstadiet, antingen här på Höjden eller på en annan skola 💞

Sv – nu har vi sett klart Fröken Friman och alla är så duktiga på att tänka kring detta, vi avslutade det hela med en stor fråga men den har ni klarat galant ⭐️
Vår nya textsort vi börjat skriva är artikel och det kopplar vi ihop med en historisk händelse. Med denna uppgift får alla visa att de kan skriva text efter en viss struktur samt söka, samla och sortera information. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eng – veckans kapitel handlade om en flicka som hjälpte en inbrottstjuv, något skumma kapitel nu på slutet men vi övar ändå engelska och eleverna förstår det ironiska i det hela.

Vi har lyssnat på vår bok, samlat ord och skrivit om varje kapitel. Idag arbetade vi vidare med påsk i engelsktalande länder.

SO – blir så otroligt stolt över klassen när ni visar hur mycket ni lärt er under dessa år! När vi i veckan arbetade med kartor och tittade hur området vid Steningehöjden förändrats visade ni tydligt att ni kan resonera, jämföra och dra slutsatser – heja ⭐️
Igår var vi ute och fotade i området för att göra det sista i arbetet med fältstudier.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Matte – det går i rask takt och i veckan har vi jobbat både med volym och cirkelns area och omkrets. 

NO – vi är igång med vår NTA-låda som heter rörelse och konstruktion. I veckan har vi övat på att bygga något som kan rulla, göra skiss och ritning. Det här med att rita av vår egna modell var inte helt lätt och alla var otroligt imponerade över denna skiss som Vilja ritat:

Även den här ritningen som Christelle ritat:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Idrott nästa vecka

 

Nästa vecka 

Måndag – matteläxa ska vara gjord och ni får ny till veckan efter lovet

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech ska vara inläst i Showbie engelska, häng meduppdrag är att gå med ägg/boll på sked i munnen 5 meter, levla upp genom att göra samma sak fast med utfallssteg 🥚 final är påskfredag 🐣 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *