Veckobrev v. 12

Hej!

Så är det dags för påsklov med förhoppningsvis lata och sköna dagar i härligt väder. Vila ordentligt och fyll på med energi så vi tar oss igenom de sista veckorna av terminen 💞

I år är det lite annorlunda med Nationella prov, det kommer inga utskickat från Skolverket och vi har valt att göra skrivdelen i svenska och alla delar i engelska som är skrivdel samt läs- och hörförståelse.

V. 14 skriver vi en text på svenska tisdag eller fredag

V. 15 skriver vi andra texten på svenska + engelska läsförståelse tisdag och fredag

V. 16 gör vi engelska hörförståelse fredag

V. 17 skriver vi engelsk text fredag

Om just du tycker att engelska är lite lurigt så är agendaweb.org toppen att öva på! Den sidan har vi använt många gånger och där finns grammatik, läs- och hörförståelse. Randall’s som vi laddade ner på hemskärmen är perfekt för att öva hörförståelse 🎧 

Schema för matte kommer!

Sv – vi har fokuserat på att bli klara med våra uppgifter denna vecka och det har gått riktigt bra, vi har skrivit artikel om en historisk händelse eller person och det blir fina resultat både med form och innehåll.

Eng – i måndags gjorde vi progress test och under veckan har vi jobbat klart med Easter i engelsktalande länder och idag har vi visat för varandra i halvklass eller mindre grupper. Vi hann även med My secret land och har lyssnat på vår bok + samlat ord och skrivit om varje kapitel.

SO – vi fortsätter med geografi och har i veckan gjort klart våra fältstudier, samtalat om hur det egentligen kan gå till när en väg ska byggas med viktiga val och dessutom diskuterat varför människor genom alla tider bosatt sig nära vatten och varför det med klimatförändringar kan bli problematiskt framöver …

Matte – igår gjorde vi ett litet test på det kapitel vi jobbar med just nu, då blev det tydligt vad just jag behöver träna mer på inför ett något större test efter lovet. Just nu övar vi på skala, enheter och cirkelns area + omkrets. Viktigt att ni lär er formler för area och omkrets på olika föremål ⭐️

NO – vi följer vår NTA-låda och har idag byggt efter en given ritning och pratat om standardfordon. Här är det väldigt viktigt att kunna följa instruktioner och titta på ritningarna från olika håll för att göra rätt och få väntat resultat. Vi hann dessutom testa hur fordonet kunde röra sig med hjälp av gem, tråd och brickor och hur kraft av något slag får något att röra sig.

Dessutom har vi läst i tillhörande bok och svarat på frågor om rörelse och konstruktion i naturen + bilen i Sverige.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idrott veckan efter lovet

Veckan efter lovet

Måndag – annandag påsk och vi är lediga

Tisdag – idrott och vi välkomnar vår nya klasskompis Asma

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech ska vara inläst i Showbie engelska

💞🐣 Önskar er en fin helg och ett härligt lov 🐣💞


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *