Viktig information!

Hej alla!

Här kommer viktig info från förvaltningen, tack även till dig Marie som hörde av dig och meddelade att du läst om denna challenge. På polisens hemsida finns bra info med tips och råd till vuxna som har barn och unga hemma som använder nätet och sociala medier. Polisen är tydlig med att detta är brottsligt.

Vi har genom polisen fått kännedom om en pågående trend där kedjebrev till skolpojkar skickas i olika appar. I kedjebreven uppmanas de till en gemensam aktion att tafsa på tjejer torsdagen den 15 april. Vi har inga uppgifter om att meddelanden har spridits på någon speciell skola eller i en specifik kommun utan polisen befarar att det är en uppmaning som skickas brett i hela landet. Det är bra om ni som vårdnadshavare är lite extra uppmärksamma på vad som händer på nätet och i mobilen, och vad som diskuteras i kompisgäng. Förhoppningsvis kan vi förhindra eventuella ofredanden genom att ha en dialog med våra barn om hur vi bemöter varandra och är en god kamrat oavsett om man är kille eller tjej. Tack för er hjälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *