Veckobrev v. 15

Hej!

Ännu en text är skriven i ämnet svenska av årets version av NP och vilket fantastiskt fint resultat, återigen svämmade stoltheten över och någon lyckotår trillade nerför kinden i tisdags när jag läste era texter ⭐️

Något vi däremot behöver komma ihåg och verkligen anstränga oss med är vår ljudnivå, jag förstår att det är sista veckorna av mellanstadiet nu och snart väntar sommarlov och nya äventyr, men håll ut de här sista veckorna! Vi har fortfarande en hel del att hinna med. 

Nästa vecka är det läsvecka på Höjden och på fredag ska vi ha bokbytardag. Så om du har en eller flera böcker hemma som du skulle vilja byta mot en annan, ta med den/dem under veckan så får du en/flera biljetter av mig så att du kan byta bok på fredag och komma hem med nya spännande historier och äventyr ⭐️

Vi avslutade veckan med att göra drakar för att få vara ute i fina vädret och även kryssa i ännu en ruta på vårt friluftsbingo ⭐️


Sv –
förutom NP har vi jobbat med språklära och denna vecka var det ”fint och fult språk” och hur vi kan uttrycka oss olika beroende på mottagare. Vi stötte på många uttryck som ni inte hört innan och återigen har ni koll på nya ord/uttryck som skulle passa som kanske inte jag känner till ☺️ Alla fick skriva om en mindre bra skriven jobbansökan vilket kan vara bra inför kommande sommarjobb och därefter riktiga jobb. Vi har också lånat tid till SO och NO, se nedan.

Eng – idag genomförde vi första NP av tre, läsförståelse. Boken handlade om en supervinst och därefter trist förlust av lotterivinst och grammatiskt övade vi på who/which. Vi har också hunnit lyssna lite mer på vår bok.

SO – vi ser riktigt bra filmer på ne.se om de olika delarna av Europa och fortsätter att fylla i vår tabell. Ni har ju stenkoll på vår världsdel!

NO – gr 1 hade NO och byggde vidare med våra fordon i måndags när gr 2 hade hkk, på måndag byter vi.

Dessutom har vi alla börjat titta på filmen 2040 som finns på svtplay. Spännande och intressant film där en man tittar på redan existerande uppfinningar som kan hjälpa oss att ta hand om och rädda vår planet. Till det ska vi läsa mer om vissa valda delar och har en keynote att svara på frågor i och anteckna egna tankar. Detta är en film som spänner över flera ämnen – NO, SO, engelska och svenska.

Matte – nytt kapitel som handlar om bråk, procent och proportionalitet. I veckan har vi mest jobbat med bråk i olika former och även adderat och subtraherat. Till måndag är läxan fortsatt multiplikationstabellerna så öva öva öva!

Idrott nästa vecka


Nästa vecka – hela Höjden läser, kom ihåg bok till bokbytardagen 📚

Måndag – matteläxa ska vara gjord och ni får ny till veckan efter

Tisdag –

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott 

Fredag – NP engelska hörförståelse – öva på agendaweb/Randall’s listening om du vill, one minute speech ska vara gjord i Showbie engelska.

Fredagsfinal är boktema och även bokbytardag 📚

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *