Veckobrev v. 16

Hej!

Så var det fredag igen! Veckan har gått i ett och vi har fått mycket gjort! T.ex. passade vi på att gå ut och läsa i det fina vädret i tisdags och det var superhärligt. Även om vi läst om Martin Luther King innan så dök en del nya och intressanta saker upp som vi diskuterade.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi avslutade faktiskt veckan med en film efter vi gjort NP hörförståelse engelska idag. Filmen passar med BLM på sätt och vis tyckte någon elev och därför tittade vi på The blind side.

Sv –
vi har börjat lyssna på barnradions version av Anne Frank och svarar på frågor till varje del. För att hinna med allt i geografi så har vi lånat tid till det.

Eng – i boken fick vi läsa och lära oss om ismannen Ötzi och öva på att skriva text om honom. Vi tar oss fram i A good kind of trouble där vi skriver kortfattat till varje kapitel och skriver upp svåra ord. Idag gjorde vi NP hörförståelse.

SO – vi har lämnat de olika delarna av Europa och jobbar nu med livsvillkor och hållbar utveckling, ett spännande område och i veckan har vi förutom att titta på kortare filmer diskuterat och enskilt svarat på frågor kring varför det kan skilja sig så mycket åt över världen när det kommer till olika saker som skola, hälsa, ekonomi mm och hur det påverkar människor. Filmen 2040, vår engelska bok och diskussion om utsatta kvinnor hjälpte oss med dessa uppgifter och det är fantastiskt hur olika saker vi jobbar med och pratar om flätar ihop sig! Vi kommer jobba vidare med normer och hur viktigt det är att alla kommer ihåg att vi är människor och har rätt till det liv vi önskar och med det även samma rättigheter!

NO – denna vecka var det gr 2 som jobbade med NTA och mätte hastighet och byggde månfarkoster. Vi har alla fortsatt att titta på 2040 och även läst om regenerativt jordbruk – lurigt kanske men spännande och viktigt!

Matte – vi fortsätter i kapitlet och jobbar nu med procent, viktigt att komma ihåg hur vi räknar ut 1 och 10 % till de flesta uppgifter men även hur procent hänger ihop med bråk och att vi kan använda oss av det vid uträkningar, som att 75% är samma som 3/4 t.ex eller att 50% är hälften!

Idrott nästa vecka


Nästa vecka 

Måndag – matteläxa ska vara gjord och ni får ny till veckan efter

Tisdag –

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott 

Fredag – NP engelska skrivdel, one minute speech ska vara gjord i Showbie engelska

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *