Veckobrev v. 18

Hej!

En intensiv vecka lider mot sitt slut och vi var alla glada för sovmorgon idag efter fyra dagar med NP i matematik! Bra jobbat alla, nu är vi klara med NP och vi kan fokusera på att avsluta terminen i ”lugn och ro”. Ni som har missat något NP kommer att få göra dem på tisdagar efter skolan framöver.

Idag började vi med ett arbete utifrån ett material som Glada Hudikteatern tagit fram efter filmen Catwalk, en fin övergång från arbetet med normer vi jobbat med i veckan. Alla elever har fått en uppgift med sig hem över helgen som jag verkligen hoppas att ni tar er tid att genomföra, de ska intervjua er om fördomar och på måndag jobbar vi med svaren och vidare med temat, något som passar superbra med vår vision ”Alla är olika, alla är unika, alla kan lyckas”!

Sv/SO – nu har vi lyssnat klart på Anne Frank och alla har sammanfattat versionen vi hört och skrivit om sin upplevelse när vi lyssnat. Som jag skrev ovan har vi arbetat med normer genom att titta på vad som är typiskt manligt och kvinnligt men även mänskligt, sett reklamer, lyssnat på en sång och även en bit från Emma Watsons tal och gjort uppgifter till det. Jag är imponerad över era tankar och förmåga att formulera er ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eng – måndagen blev lite knasig så vi har inte jobbat med vårt läromedel men däremot har vi lyssnat på boken och även gjort My secret land.

Matte – veckans lektioner har ägnats åt NP och ni har verkligen blivit utmanade. Utifrån resultatet formar vi resten av terminens matematik med blandade övningar för att sätta grunder inför högstadiet. Innan gårdagens prov fokuserade vi extra mycket på att tänka utanför boxen och att verkligen öva på det vi pratat om i nästan tre år – se dig själv lyckas, tänk att du kan och att du kan lura hjärnan ⭐️

NO – idag har vi i halvklass fortsatt testa våra fordon för att se vilka delar som påverkar rörelse och hastighet och vad som händer om vi byter ut vissa av dem.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka 

Måndag – matteläxa ska vara gjord och ni får ny till veckan efter, uppdrag att intervjua föräldrar om fördomar ska vara gjort

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – skolan stängd och vi är lediga

Fredag – skolan stängd och vi är lediga

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *