Veckobrev v. 19

Hej!

Redan på en onsdag kommer veckobrevet vilket betyder att vi har en kortvecka och vi får möjlighet att ladda upp batterierna ordentligt för att ta oss an sista månaden 🦒🍀

Jag är otroligt stolt över det arbete vi gjort så här långt när det handlar om normer, fördomar och människors likheter och olikheter. Fler av er nämnde att det är viktigt att skolan vågar ta upp svåra saker och att tidigt prata om just normer och framförallt fördomar. Stort tack till er föräldrar som tog er tid att svara på intervjun, det var till stor hjälp för diskussionerna i klassrummet och även för förståelsen av vad fördomar är och hur de uppstår.

Sv/SO – som ni läst ovan har vi jobbat med viktiga saker och när vi ses efter långhelgen ska vi se filmen Catwalk. Här är våra moln som visar att vi i klassen är både lika och olika, roligt att se hur samma uppgift får så många olika resultat eftersom vi fick välja helt själva hur molnet skulle se ut och fyllas ⭐️

Eng – veckans kapitel handlade om två tjejer som var ute och reste och hur de råkade få planet försenat, grammatiskt handlade det om some och any och det övade vi extra på via agendaweb.

Vi har lyssnat vidare på A good kind of trouble och vi är flera som tycker att den är lite seg, att samma saker händer hela tiden men vi hoppas att något spännande händer snart!

Dessutom har vi jobbat vidare med en av Shakespeares pjäser, Romeo and Juliet, via learn English kids.

Matte – vi har räknat vidare i boken med statistik och ekvationer.

NO – vi började veckan med att sammanställa förra uppdraget och pratade om motstånd och friktion och därefter fördjupade vi oss i energi/energiomvandling och kraft + rörelse för att få en bättre förståelse för det vi faktiskt övar på och lär oss av vår NTA-låda.

Prov på detta blir nästa fredag!

Idrott nästa vecka

Nästa vecka 

Måndag –

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – sovmorgon vi börjar 9.40one minute speech ska vara gjord i Showbie engelska

💞 Önskar er en fin långhelg 💞

En reaktion på “Veckobrev v. 19

  1. Heja er ⭐ Och vilken bra läxa, så intressant att få prata om sånt lite obekvämt och veta att ni lyfter dessa viktiga ämnen i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *