Veckobrev v. 20

Hej!

Ännu en vecka är avklarad och vi håller på att göra klart det sista, alla lösa trådar behöver samlas ihop så här i slutet av terminen.

På tisdag ska åk 4-6 ha friidrottsdag på Midgårdsvallen. Åk 6 får välja om ni vill ta er dit och hem på egen hand eller om ni möter upp oss här på skolan, här möts vi kl. 8.10 och tar ni er dit själva ses vi där kl. 9.00, vi slutar där kl. 11.30. Kom ihåg att ta med en matlåda och bestick om du vill äta mat från skolan. Vill du så får du ta med egen mat och lite fika, alla tar med sig vattenflaska!

Sv/SO – vi har nu jobbat färdigt med Catwalk som tagit med oss på en viktig resa! Vi har bl.a. läst och pratat om hur det sett ut för utvecklingsstörda i Sverige genom tiderna och påmint oss själva om vad en funktionsnedsättning egentligen är och kan vara, det är inte alltid att det syns utanpå och det behöver vi komma ihåg när vi möter människor i vårt samhälle. Den här bilden har även ni föräldrar sett på föräldramöten och är väl värd att prata om hemma så väl som i skolan!


Eng –
vi har hunnit klart med vår bok och på måndag är det dags för vårt sista progress test. Kapitlet tog oss med på en resa längs Route 66 och vi har övat lite på skillnader mellan brittisk och amerikansk engelska.

A good kind of trouble lyssnar vi på lite nu o då för att hinna med den innan sommaren.

Dessutom har vi börjat med denna uppgift där alla får använda fantasi och kreativitet efter eget tycke och smak ⭐️

NO – mestadels har vi pratat om och övat på energi och krafter inför provet vi hade idag. Förutom det gjorde vi ett sista uppdrag i vår låda som hade med propellrar att göra, lurigt men roligt! Denna uppgift innehöll en rad energiomvandlingar som vi övar på.

Matte – vi har räknat vidare i boken och övar förutom matte även eget ansvar! Alla har dessutom en keynote att öva grunder inför högstadiet med länkar till olika sidor och övningar.


Nästa vecka 

Måndag –

Tisdag – friidrottsdag – se info ovan

Onsdag – bild, slöjd – Anna ej på skolan

Torsdag – idrott 

Fredag – sovmorgon vi börjar 9.40, one minute speech ska vara gjord i Showbie engelska

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *